ניצחון להתיישבות היהודית בחברון: בית חדש משנה את המציאות בעיר האבות

בחברון נחנך בית חדש בשם "מעלה דורון", על שמו של עו"ד דורון ניר, שעמד בראש המאבק המשפטי לשחרור הנכסים. הבית מצטרף לשורת בתים נוספים שנרכשו מתושבים ערבים בעיר בשנים האחרונות

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/09/25 22:15 כח באלול התשפה

ניצחון להתיישבות היהודית בחברון: בית חדש משנה את המציאות בעיר האבות
בית נוסף בעיר חברון, צילום: הרחיבי מקום אהלך

עמותת "הרחיבי מקום אהלך" השלימה היום (א') את רכישתו של בית נוסף בעיר חברון, אליו נכנסו לפי שעה שתי משפחות ומספר צעירים. לבית עצמו ניתן השם "מעלה דורון", על שמו של עורך דין דורון ניר צבי ז"ל, שהוביל במשך שנים את שחרור הבתים מול המערכות המשפטיות והמדיניות, ובכך הרחיב את גבולותיה של עיר האבות.

הבית מצטרף לשורת בתים קיימים

עם כניסתן של המשפחות למבנה החדש, מצטרף בית מעלה דורון לשורת בתים שנרכשו בשנים האחרונות ובהם: בית השלום, בית המכפלה, בית רחל, בית לאה, בית התקומה, בית החירות ובית גאון יהודה שבעיר האבות.

הבתים עצמם נרכשו כדין ומהווים נדבך משמעותי בחיזוק הרצף ונוכחות יהודית סביב מערת המכפלה בלב חברון. מהעמותה נמסר: "בסיומה של שנה ובפתחה של שנה חדשה אנו מברכים על חיזוק אחיזתנו בארץ ישראל הקדושה ועל שובם של הבנים אל עיר האבות".