המשפט שהסעיר את ארה"ב: מארק צוקרברג תבע את מארק צוקרברג

עורך דין מאינדיאנה בשם מארק צוקרברג תובע את מטא לאחר שחשבונו הושעה שוב ושוב בשל "התחזות". הוא טוען שהפסיד אלפי דולרים מפרסום שהוסר, אף שסיפק הוכחות רשמיות לזהותו האמיתית

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/09/25 13:00 יז באלול התשפה | עודכן בתאריך 10/09/25 13:24

המשפט שהסעיר את ארה"ב: מארק צוקרברג תבע את מארק צוקרברג
מארק צוקרברג, צילום: shutterstock

מארק צוקרברג, המוכר כמייסד פייסבוק ונשיא חברת מטא, נאלץ להתמודד עם תביעה יוצאת דופן - הפעם מצד אדם הנושא את אותו השם. התובע, עורך דין ותיק מאינדיאנה בשם מארק צוקרברג, טוען כי החברה חסמה את חשבונו ברשת החברתית שוב ושוב, רק מפני שנושא את אותו שם כמו האיש שהקים אותה.

צוקרברג עקף את צוקרברג

לטענת עורך הדין, החשבון שלו הושעה חמש פעמים בשמונה השנים האחרונות, מה שהוביל להפסדים כספיים ניכרים. הוא ציין כי השקיע בפרסום בפייסבוק, אך בעקבות החסימות לא קיבל את השירות שעליו שילם. "זה כמו לקנות שלט חוצות לצד הכביש, לשלם על השלט ואז הם באים ותולים עליו שמיכה ענקית - כך שאתה לא מקבל את מה ששילמת עליו," אמר לתקשורת.

התביעה הוגשה לבית המשפט העליון במחוז מריון, שם נטען כי מטא הפרה חוזה מולו. לפי כתב התביעה, עורך הדין הוציא 11 אלף דולר על פרסום שהוסר מבלי הצדקה. הוא הדגיש כי עוסק בעריכת דין זה 38 שנה, הרבה לפני שצוקרברג המפורסם היה מוכר בציבור.

מסמכים שהוצגו על ידו לתקשורת המקומית מראים כי החברה טענה שלא עשה שימוש בשמו האמיתי. לדבריו, הוא שלח תעודת זהות, כרטיסי אשראי ותמונות פנים כדי להוכיח אחרת. "אני מארק סטיבן. והוא מארק אליוט," אמר. החשבון שלו הושבת בחודש מאי האחרון, ורק לאחר שהוגשה התביעה נפתח מחדש.