בגלל 50 שקלים: כתב אישום נגד הגבר שרצח את שכנו

כתב אישום הוגש נגד דניס ניקנדרוב, הנאשם כי דקר למוות את שכנו במהלך סכסוך על תשלום 50 שקלים עבור תיקון סתימה. הפרקליטות טוענת כי הגיע לעימות מצויד בסכין, ובקשה מעצר עד תום ההליכים

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/09/25 09:58 טו באלול התשפה

בגלל 50 שקלים: כתב אישום נגד הגבר שרצח את שכנו
מעצר חשודים, ארכיון , צילום: דוברות המשטרה

כתב אישום חמור הוגש על ידי פרקליטות מחוז דרום נגד דניס ניקנדרוב, בגין רצח שכנו. על פי הנטען, בין השניים פרץ ויכוח לאחר שהמנוח שכר בעל מקצוע לפתיחת סתימה וביקש מניקנדרוב להשתתף בתשלום בסך 50 שקלים. ניקנדרוב דרש חשבונית וסירב לשלם, והתגובה מצד המנוח הייתה כי אם לא יעביר את חלקו - ינותק זרם המים לביתו.

דניס ירד לדירה עם סכין

כאשר גילה כי המים אכן נותקו, ירד ניקנדרוב אל אזור הברזים ופתח מחדש את זרם המים לדירתו, תוך שהוא סוגר את הברז של שכנו. המנוח, שניסה לברר מי פועל נגדו, התקין מצלמה במקום. זמן קצר לאחר מכן שוב נותק המים בביתו של ניקנדרוב. בעוד המנוח התקין את המצלמה, ירד ניקנדרוב ובידו סכין, ועימות חריף התלקח בין השניים.

במהלך ההתנגשות ניסה המנוח להתגונן, אך לפי כתב האישום ניקנדרוב דקר אותו וניסה לחנוק אותו. רעייתו של המנוח, ששמעה את הקריאות, ראתה את ניקנדרוב מניף סכין לעבר בעלה. היא ושכנים נוספים הצליחו להתערב ולהפריד בין השניים, ובמקביל הוזעקו כוחות המשטרה למקום. הפצוע פונה לבית החולים, שם נקבע מותו.

"עימות מיותר על עניין של מה בכך"

בבקשת המעצר עד תום ההליכים כתב עו"ד ואדים סיגל כי מדובר בעבירה שעונשה מאסר עולם. לדבריו, ניקנדרוב "גרם למות המנוח תוך שימוש בנשק קר ובאלימות קשה, במהלך עימות מיותר על עניין של מה בכך - עימות אליו הגיע כשהוא מצויד בסכין". החקירה נוהלה על ידי תחנת משטרת אשקלון.