החשוד בהצתת רכב המילואמיניק הובא בפני בית המשפט - זוהי החלטתו

בית המשפט השלום בירושלים האריך את מעצרו של פעיל המחאה עמוס דורון בחמישה ימים, החשוד בהצתת פח ליד מעון רה"מ וגרם לשריפת רכב של מילואימניק, שמסר בתגובה: "אני לא כועס"

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/09/25 11:43 יא באלול התשפה

החשוד בהצתת רכב המילואמיניק הובא בפני בית המשפט - זוהי החלטתו
הרכב שהוצת, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

על רקע גל המחאות במוקדים שונים בירושלים כנגד המשך הלחימה בעזה, בית המשפט השלום האריך הבוקר (ה') את מעצרו של פעיל המחאה עמוס דורון, סגן אלוף במילואים בן ה-60, החשוד בהצתת הפח בשכונת רחביה בירושלים שגרמה לשריפת הרכב של המילואימניק יואב בר-שי סמוך למעון ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולפינוי בניין מדייריו בשל השריפה.

המילואימניק יואב בר שי שרכבו נשרף אמר כי "יש פה אירועים שיצאו משליטה, אני לא כועס". עוד הוסיף כי "זה רכב שחיפשנו כל הרבה זמן, רק 140 אלף קילומטר. אנחנו אחרי ארבע שנים מטורפות של שילוב לימודים בתארים אינטנסיביים, לידת שלוש בנות ומילואים. זו תקופה שסוף-סוף חיכינו לה לצאת לחופש. זה כסף שנלקח לנו, זה כסף שלא נוכל להוציא אותו על החופש. זה 35 אלף שקל שווי הרכב שהלך"

חלק מגיוס הכסף ילך לתרומה

במקביל לכך, פעילי המחאה בהובלתו של יאיא פינק, פתחו אתמול קמפיין לגיוס תרומות למשפחת המילואימניק. הם גייסו תוך שעות ספורות יותר מ-200 אלף שקלים. בר-שי הוא נכדו של השר לשעבר יעקב נאמן, וחלק מן הכסף שגויס ילך לתרומה.