נחשף הסיבה למלחמה עם איראן? דו"ח תקופתי חדש של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית פרסם כי איראן הגדילה את מלאי האורניום המועשר שלה לרמות קריטיות לקראת ייצור נשק גרעיני,ימים ספורים לפני פתיחת מבצע "עם כלביא" ב-13 ביוני. לפי הנתונים, ברשותה היו 440.9 ק"ג אורניום מועשר ברמה של 60%, בעוד שהכמות הדרושה לייצור פצצה אחת היא כ-42 ק"ג בלבד. מדובר בהמשך מגמה של צבירת חומר גרעיני, שהתרחשה כבר בחודשים שקדמו למלחמה.
הדו"ח של סבא"א חושף: לאיראן היה מספיק אורניום לכמעט 10 פצצות
עוד צוין בדו"ח, כי ביום לפני התקיפה נאסר על פקחי סבא"א להגיע לאתרים באיראן ולבדוק את כמויות האורניום כמקובל. הסוכנות הבהירה כי היא הסתמכה על נתונים שמסרה טהרן ועל הערכות שנבנו על בסיס פעילות קודמת של המתקנים. עוד נמסר כי הכמות שנמדדה משקפת עלייה של 32.3 ק"ג מאז הדו"ח האחרון במאי, מה שמדגיש את ההאצה בקצב ההעשרה.
מעבר לכך, הדוח מגלה כי סך מלאי האורניום המועשר של איראן, בכל הרמות, הגיע ל-9,874.9 ק"ג - עלייה של יותר מ-600 ק"ג בתוך חודש אחד בלבד. הסוכנות הדגישה כי מאז תקיפת ישראל לא ניתן לבצע ביקורות בשטח, ולכן אין ביכולתה לאמת את היקף המלאי הנוכחי ואת קצב ההעשרה המעודכן.