"האזרחים בעזה רצחו אותו. יש סרטון שהצבא לא שחרר"

לקראת הלוויתו של החטוף עידן שתיוי שהוחזר ארצה במבצע צבאי, חושף אביו אלי את נסיבות הירצחו בעזה ואת תהליך הזיהוי הקשה: "לראות מה עושים לבן שלך זה הדבר הכי נורא שיש לאבא"

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/09/25 15:38 ח באלול התשפה

"האזרחים בעזה רצחו אותו. יש סרטון שהצבא לא שחרר"
אלי שתיוי, עידן יובא למנוחות, צילום: Yossi Aloni,Flash90

עידן שתיוי ז"ל יובא היום (ב') למנוחות בית העלמין בכפר מעש, זאת לאחר שגופתו חולצה במבצע צבאי יחד עם גופתו של החטוף אילן וייס מבארי. אלי שתיוי, אביו של עידן, אומר לפני הלוויה (היום בשעה 16:00) כי אזרחים עזתים הם אלה שרצחו את בנו וכי הדבר מגובה בסרטון שלא פורסם לציבור.

"האזרחים בעזה רצחו אותו"

"האזרחים בעזה רצחו אותו. יש סרטון שהצבא לא שחרר, רק אני ראיתי אותו", אמר האב, "לראות מה עושים לבן שלך זה הדבר הכי נורא שיש לאבא". על תהליך זיהוי הגופה הקשה מנשוא אמר: "כדי לזהות הייתי צריך לעשות תקריבים, לראות את הקעקוע שלו, את הנעליים. בסוף זיהינו".

האב ביקש מהציבור להגיע וחלוק לבנו כבוד אחרון: "עידן שירת את המדינה, אהב אותה כל כך. הוא באמת קונצנזוס, בלי קשר לימין או לשמאל. דווקא הוא צריך את הכבוד בחזרה על מה שעשה למדינה. אני קורא לכמה שיותר אנשים להגיע. אני עדיין לא מאמין שזה הוא, יש לי תחושה שעובדים עליי"

עידן שתיוי ז"ל |

עידן שתיוי ז"ל | , צילום: מטה משפחות החטופים וקאנבה

ניסה להציל אזרחים בנובה

סיפור הגבורה של עידן בשבעה באוקטובר החל כאשר הציל בתחילה בני זוג במסיבת הנובה. לאחר שכותר מכל צדדיו על ידי מחבלי חמאס, עצר עידן את רכבו של גיא אילוז שנרצח גם הוא בשבי חמאס והשניים ניסו להימלט אך נתקלו במחבלים נוספים שחטפו אותם לעזה.

האב הוסיף: "הוא נאבק בהם, לא יכלו להתקרב אליו מרוב שהוא החזיר להם מכות - הם ירו בו בגב ולקחו אותו פצוע". לאחר שצה"ל חילץ את גופתו בסוף השבוע שעבר הודיעו הקצינים המלווים את הבשורה לאלי: "כשקיבלתי את ההודעה וכל הקצינים הגיעו, התפרקתי. התפרקות כזו ששמרתי שנתיים". עידן הותיר אחריו את הוריו אלי ודלית, אחיו עומרי, הילה ואילין ואת בת זוגו סתיו.