אופיר סופר, שר העלייה והקליטה, סיפר הבוקר (א') בריאיון בכאן רשת ב' על הפוסט טראומה שמלווה אותו מאז שהיה בצבא, לפני כמעט 30 שנה - בעקבות אירוע ביטחוני. סופר, שנפצע במהלך השירות, סיפר כי הבין שלקה בפוסט טראומה כמעט שנתיים לאחר האירוע, כאשר חזר לצבא. "אני זוכר מבצע בטול כרם ושאלתי את עצמי: 'האם המ"מים שלי מרגישים עליי משהו?'", שיתף.
"אתה בחזרתיות מטורפת, אתה משחזר את האירוע ומתייסר"
סופר שיתף בהמשך הריאיון על הסיפטומים שהוא חווה מאז: "אתה מרגיש את זה בהרבה היבטים. הסימפטומים של פוסט טראומה הם לא רק במחשבות - הם גם מגיעים לפיזי. זה שאתה לא אוהב שנוגעים בך, ואתה לא אוהב רעשים. להרבה, הרבה דברים כאלה - לעוררות יתר. אתה בחזרתיות מטורפת - כל הזמן חוזר על האירוע. נהנה לשחזר את האירוע, נהנה לשחזר אותו - ואתה מתייסר".
"אתה חוזר לאירועים, חוזר למראות, חוזר לאירועים ספציפיים. אתה מנסה לכאוב את מה שלא הצלחת לכאוב, ואחרים כאבו. חברים שלך, לפעמים בגלל החלטות שלך, לא חזרו מהקרב", הוסיף סופר בכאב. בהמשך, השר סיפר בדמעות על ההשלכות של הפוסט טראומה על המשפחה: "אני חושב שבבית - הכי קשה. כי אתה לא אבא. אתה לא אבא, אתה לא בעל, אתה לא הרבה דברים".