"מסוכן לביטחון המדינה": יאיר לפיד מסר עדות בפרשת "קטאר-גייט"

יאיר לפיד העיד בפרשת "קטאר-גייט" לבקשת המשטרה, והתייחס בפגישה שערכה חצי שעה לתפקודה של לשכת ראש הממשלה, וכן על פגישה שנערכה בפריז עם נציגים מקטאר

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/08/25 13:07 ג באלול התשפה | עודכן בתאריך 27/08/25 13:17

לבקשת המשטרה, יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד העיד היום (ד') בפרשת "קטאר-גייט". בהודעה שיצאה מטעמו נמסר: "במסגרת העדות הסביר לפיד כיצד אמורה לפעול לשכת ראש הממשלה בנוהל תקין, ומדוע זה פסול, מסוכן לבטחון המדינה ומנוגד לכל נוהל או חוק שיועצי נתניהו קיבלו מאות אלפי דולרים ממדינה מוסלמית תומכת טרור במקביל לעבודתם בלשכה".

השאלות ללפיד

העדות נמסרה במהלך פגישה שנמשכה כשלושים דקות, שהתקיימה במשרדי מפלגת "יש עתיד" בתל אביב. לפיד נשאל על אופן תפקודה של לשכת ראש הממשלה, וכן על פגישה שנערכה בפריז עם נציגים מקטאר ובהשתתפות משפחות חטופים.

"מסוכן לביטחון המדינה": יאיר לפיד מסר עדות בפרשת "קטאר-גייט"
לפיד, , צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

במהלך השנים התבטא לפיד לא אחת נגד ראש הממשלה נתניהו בהקשר זה, ואמר כי "אנשי נתניהו קיבלו כספים אסורים והפכו את לשכת ראש הממשלה לכלי להעברת מסרים של קטאר, מדינה תומכת טרור. זו מעילה באמון, זו פגיעה בביטחון המדינה, זו פגיעה באמינות ישראל ובמעמדה בעולם".