נתניהו טוען פומבית: שבעה באוקטובר לא היה קורה אם טראמפ היה נשיא

בראיון שהעניק ראש הממשלה באנגלית, אמר כי טבח ה-7 באוקטובר לא היה קורה אם טראמפ היה נשיא. עוד הוסיף כי "קשה לדעת עם המשוגעים האלו, אך איראן הייתה נזהרת יותר - והיא הפטרונית של חמאס"

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/08/25 11:22 ג באלול התשפה | עודכן בתאריך 27/08/25 13:47

נתניהו טוען פומבית: שבעה באוקטובר לא היה קורה אם טראמפ היה נשיא
טראמפ ונתניהו, , צילום: Liri Agami,Flash90

ראש הממשלה נתניהו הצהיר אמש (ג') וטען כי "כנראה טבח ה-7 באוקטובר לא היה מתרחש אילו דונלד טראמפ היה נשיא ארצות הברית". לדבריו, איראן, שאותה הגדיר כ"פטרונית" של חמאס, הייתה נזהרת יותר אילו טראמפ היה בשלטון. עם זאת, הוסיף כי "קשה לדעת עם המשוגעים האלה", כך אמר בפודקאסט של פטריק בט-דיוויד.

בדבריו התייחס נתניהו גם לדבריו של הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, שהתנגד לכניסת הצבא לרפיח ואיים על הטלת אמברגו על ישראל, "אתה נלחם במלחמה בשבע חזיתות, ופתאום מטילים עליך אמברגו על נשק. זה היה קשה". עוד הוסיף כי ישראל היא המדינה היהודית היחידה בעולם, "ואנחנו נלחמים על לשרוד במקום הקטן שלנו תחת השמש".

נתקוף גם אם אמריקה תתנגד

על רקע הביקורת המתגברת נגד ישראל, אמר נתניהו כי ישראל תקפה בעזה גם ללא העזרה האמריקאית. "עשיתי את זה בניגוד להתנגדות של הנשיא". עוד הוסיף כי "אנחנו שואפים לשלוט בגורל שלנו". אחרי 7 באוקטובר, "איזו ברירה יש לנו? אנחנו חייבים להילחם בהם ובפטרונים האיראנים שלהם, וזה בדיוק מה שעשינו, עם העזרה האמריקאית תחילה, ואחר כך עם התנגדות אמריקאית". בנוסף לכך, נתניהו הכיר לראשונה ברצח העם האמרני בידי הטורקים.