נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, עובד במרץ כדי להביא לסיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, וכעת מחפש הנשיא האמריקני מיקום מתאים לקיים בו פסגה היסטורית בין שני פוטין לזלנסקי. במסגרת החיפוש אחר המיקום המתאים, נשיא רוסיה הציע לקיים את הפסגה בבירה מוסקווה, זלנסקי לא התחבר והודיע שהוא לא מתכוון להגיע לרוסיה.
יש כיוון: הפסגה המשולשת עשויה להתקיים בבודפשט
בינתיים נראה כי טראמפ מצא מקום שבו יוכלו שלושת המנהיגים להיפגש לפסגה המשולשת, והיום (ג') דווח כי השירות החשאי החל בהיערכות לסידורי האבטחה בבודפשט, בירת הונגריה. המדינה המזרח אירופית, הידועה בשמרנותה ובקו החריג יחסית שהיא נוקטת בזירה האירופית, מתאפיינת בנשיאה, ויקטור אורבן, שמאמץ גישה נייטרלית יותר בנוגע למלחמה באוקראינה, דבר שעשוי להקל על קיום הפסגה בשטחה.
גם שווייץ הודיעה כי היא מוכנה לארח בשטחה את הפסגה, שעשויה להוביל לסיום המלחמה באירופה. הרשויות הבהירו כי יעניקו לנשיא פוטין חסינות כדי לקדם את תהליך השלום, והתחייבו לשמור על נייטרליות מלאה לאורך השיחות.