תקיפה אנטישמית לעיני כל: תקרית חריגה על פסי הרכבת באושוויץ

על פסי הרכבת המובילים למחנה ההשמדה אושוויץ, תקפה אישה מקומית מילולית קבוצה של יהודים שהגיעו לביקור במקום ונשאו דגלי ישראל. בתגובה, ענו לה חברי הקבוצה בתקיפות לאחר שהאשימה אותם ברצח ילדים בעזה, ולבסוף הבריחו אותה בשירה של "עם ישראל חי"

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/08/25 17:05 כה באב התשפה

תקיפה אנטישמית לעיני כל: תקרית חריגה על פסי הרכבת באושוויץ
תקרית חריגה באושוויץ, צילום: יחיאל שיינפלד

קבוצה של יהודים שביקרו במחנה ההשמדה אושוויץ הופתעו כאשר אישה מקומית, שעזבה את המקום, צעקה לעברם: "איך אתם לא מתביישים?". היא אף הוסיפה והאשימה: "אתם הורגים ילדים. חברים שלי עזבו את בתיהם בגללכם". חברי הקבוצה לא נותרו אדישים, ומדריכת הקבוצה, שארלוט קורצ'אק, יצאה להגנת שמה של ישראל: "את לא תעמדי פה ותעשי את זה בכניסה לאושוויץ", הטיחה בה.

"לא אתבייש לעולם בדגל ישראל ואני לא אתבייש שאני יהודייה"

מדריכת הקבוצה המשיכה ואמרה: "חמאס הורג ילדים. חברים שלי נרצחו במסיבת הנובה, וגם בפיגועי התאבדות. במקום לתקוף אותי, את צריכה להבין ששנאה לא עוזרת. אז תפסיקי לשנוא אותי. אני לא אתבייש לעולם בדגל ישראל ואני לא אתבייש שאני יהודייה". האישה התגוננה ואמרה שהיא אוהבת יהודים, אך קורצ'אק סירבה לקבל את ההסבר המפוקפק.

המדריכה הישראלית סיפרה בעמוד האינסטגרם שלה לאחר התקרית כי ישנם אנשים חסרי בושה שלא הפנימו את חשיבותה של מדינה יהודית, גם לאחר ביקור באושוויץ. "תארו לכם שמישהו בוחר לריב דווקא באושוויץ מכל המקומות. אני לא מסוגלת לסבול את האנשים האלה. עשיתם עבודה נהדרת ואני אוהבת את השירה של הבנים", כתבה. בסופו של דבר הצליחה הקבוצה להרחיק את האישה בשירת "עם ישראל חי".