ישראל מחזירה מלחמה: הנקמה באוסטרליה שתפגע בפלסטינים

סער שלל את אשרות השהייה של נציגי אוסטרליה לרשות הפלסטינית, שעות לאחר ביטול הוויזות לרוטמן ושקד והכרזת קנברה על הכרה במדינה פלסטינית. לדבריו, בזמן שאנטישמיות משתוללת, ממשלת אוסטרליה בוחרת להאשים את ישראל

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/08/25 14:15 כד באב התשפה | עודכן בתאריך 18/08/25 14:34

ישראל מחזירה מלחמה: הנקמה באוסטרליה שתפגע בפלסטינים
אבו מאזן | , צילום: פלאש 90

שר החוץ גדעון סער הודיע היום (ב') על שלילת אשרות השהייה של נציגי אוסטרליה לרשות הפלסטינית, שעות לאחר שהממשלה בקנברה ביטלה את הוויזות של ח"כ שמחה רוטמן ושרת המשפטים לשעבר איילת שקד, והכריזה על הכרה במדינה פלסטינית. סער הנחה את שגרירות ישראל באוסטרליה לבחון בקפידה כל בקשת אשרה רשמית שמגיעה מממשלת אוסטרליה.

שר החוץ בביקורת חריפה על אוסטרליה

סער תקף בחריפות את הצעד ואמר כי בזמן שאנטישמיות גוברת באוסטרליה ואף כוללת אלימות נגד יהודים ומוסדות יהודיים, בוחרת ממשלת אוסטרליה דווקא להחריף את המצב ולהטיל אשמות שווא, כאילו ביקורי בכירים מישראל עלולים לפגוע בסדר הציבורי ובאוכלוסייה המוסלמית במדינה.

כזכור, מוקדם יותר היום דווח כי שר הפנים האוסטרלי ביטל את הוויזה של ח"כ רוטמן, שהוזמנה לו לפני כשבועיים לצורך השתתפות באירועים של הקהילה היהודית המקומית. בקהילה הגיבו בזעם וטענו כי המהלך מוכיח שיהודים אינם בטוחים עוד באוסטרליה. רוטמן עצמו הצהיר בתגובה כי "שום דבר לא ירתיע אותו".