הנשיא הרצוג הלך בין הטיפות בכיכר החטופים: "תפסיקו עם הצביעות"

"אנחנו לא נרתע ואנחנו נחזיר אתכם הביתה" - נשיא המדינה בכיכר החטופים חיזק את המשפחות וקרא לעולם: "תפסיקו עם הצביעות ולחצו על חמאס". הוא פנה ללוחמי צה"ל: "תודה לכם"

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/08/25 12:44 כג באב התשפה | עודכן בתאריך 17/08/25 12:51

הנשיא הרצוג הלך בין הטיפות בכיכר החטופים: "תפסיקו עם הצביעות"
הנשיא הרצוג בכיכר החטופים, צילום: דוברות בית הנשיא

נשיא המדינה הגיע היום (א') לכיכר החטופים בתל אביב, שם פגש את משפחות החטופים ונשא הצהרה פומבית. בדבריו חזר והדגיש את המחויבות להשבת החטופים וקרא לקהילה הבינלאומית להפעיל לחץ על חמאס. "אני רוצה לומר לחטופים שנמצאים במנהרות בעזה - אנחנו לא שוכחים אתכם לרגע", אמר הנשיא. "אנחנו עושים כל מאמץ כדי להחזיר אתכם הביתה".

הרצוג פנה ללוחמים: "תודה לכם"

הוא פנה ישירות אל המשפחות ואמר: "אנחנו אתכם, כל עם ישראל אתכם. דואגים, כואבים ומתפללים. אין ישראלית או ישראלי שלא רוצים לראות את יקיריכם חוזרים". בנוסף התייחס הנשיא הרצוג ללוחמי צה"ל שפועלים בשטח: "אני רוצה לומר לחיילים שלנו שנלחמים בחזית כדי להחזיר אותם הביתה - תודה לכם".

בהמשך תקף את הקהילה הבינלאומית וקרא לה לפעול בנחישות: "תפסיקו עם הצביעות. כשאתם רוצים ללחוץ אתם יודעים איך. תלחצו על חמאס. הוא היה חייב לשחרר את החטופים מזמן. אל תיכנעו לגחמות שלו". בסיום דבריו הבטיח: "אנחנו עושים כל מאמץ להחזיר אתכם הביתה".