לאחר שהוקלט בקולו מפציר בבני ישיבות: "לא להתפתות לעזור לחיילי צה"ל", בש"ס מנסים לכבות את האש ומגינים על דרעי. בהודעת המפלגה נמסר: "לכל המפיצים את השקר כאילו הרב אריה דרעי עודד להשתמטות, עלילת כזב". משה סעדה מהליכוד תקף את דרעי על דבריו: "מה שמעניין אותו זה איך לקמבן עוד אנשים בישיבות".
ש"ס: "הרב דרעי מעולם לא קרא להשתמטות או לאי-שירות"
עוד אמרו מש"ס: "הרב דרעי מעולם לא קרא להשתמטות או לאי-שירות. הוא נשא דברי חיזוק בפני תלמידי ישיבה קטנה בירושלים, בני 15-16, והדגיש כי לימוד התורה הוא יסוד קיומו הרוחני והביטחוני של עם ישראל. כחבר קבינט מדיני-ביטחוני ותיק, הרב דרעי פועל לילות כימים למען ביטחון ישראל ושמירת חיי חיילי צה"ל. ש"ס צועדת לאורו של מרן רבנו עובדיה יוסף זיע"א, שזעק בתקיפות נגד כל פגיעה בלומדי התורה ומאידך העריך מאוד את חיילי צה"ל המוסרים נפשם למען העם - ותמיד ברך אותם בחום".
בהקלטה דרעי נשמע אומר: "אל תתפתו לתת יד לאחים שלכם בשריון שנכווים. אל תתפתו לתת יד לאחים שלכם ביהלום שנכנסים למנהרות. אל תתפתו! אל תתפתו לתת יד למשפחות השכולות שאיבדו במלחמה הזאת את הבנים שלהם. אל תתפתו לפעול כדי להוציא את החטופים. אל תתפתו לעזור לאחיכם". גם בנט תקף את דרעי: "איך הבן אדם הזה נמצא בקבינט המלחמה? איך הממשלה הזאת מעיזה? הממשלה הבזויה הזאת מעיזה לשלוח אותנו ולתת לנו פקודות? זה כמו סכין בלב לשמוע את זה".