בסביבתו של סמוטריץ' מגיבים לנתניהו: "שמרנו עליך מפני ממשלה עם חמאס"

לאחר שראש הממשלה ציין כי מסיבת העיתונאים שיכנס היום תתן מענה גם ל"שומרי הסף" מימין, בסביבתו של שר האוצר מגיבים לאמירה ומזכירים לנתניהו מי הייתה מהפלגה שבזמנו מנעה ממנו לשבת עם המפלגות הערביות

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/08/25 15:36 טז באב התשפה

בסביבתו של סמוטריץ' מגיבים לנתניהו: "שמרנו עליך מפני ממשלה עם חמאס"
סמוטריץ ונתניהו, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

בסביבתו של סמוטריץ' הגיבו היום (א') למה שאמר ראש הממשלה נתניהו בישיבת הממשלה לגבי ההצהרה שיישא היום בערב, אותה הציג ככזו ש"תתן תשובות גם ל'שומר הסף' מימין". לדבריהם של גורמים המקורבים לשר האוצר, אותם "שומרי סף" שנתניהו מדבר עליהם הם אלו ששמור עליו מפני הקמת ממשלה עם תנועת אחות של חמאס.

גם לפיד וגם נתניהו מגיבים לסמוטריץ'

הדברים מגיעים אחרי חילוקי דעות בין שר האוצר לראש הממשלה, וזאת בעקבות ישיבת הקבינט הדרמטית שהתרחשה בחמישי האחרון בה הוחלט על הצעדים הבאים של כוחות צה"ל ברצועה. בהודעה שיצאה מטעם סמוטריץ', טען השר כי איבד אמון בנתניהו על כך שהוא רוצה להוביל לניצחון של ישראל במערכה מול חמאס.

בעקבות דבריו, פנה ראש האופוזיציה יאיר לפיד אל סמוטריץ' והציע לו לחתום יחד אתו על מכתב "שינוי נסיבות" לפיזור הכנסת, כשהוא טוען בפניו כי יו"ר מפלגה בקואליציה לא יכול לשבת בממשלה שהוא לא מאמין בעומד בראשה. המהלך של נתניהו בתגובה לדברים, כאמור, הוא כינוס מסיבת עיתונאים הערב, בתקווה שיבהיר את מהלכיו לציבור.