בעקבות מעצר של בחורי ישיבה עריקים, התקיימה היום (ד') התייעצות חירום בביתו של הרב דב לנדו, ממנהיגי הציבור החרדי-ליטאי. מבית הרב נמסרה תגובה חסרת תקדים: "מדינת ישראל הכריזה מלחמה על לומדי התורה. והיהדות החרדית העולמית תצא למאבק שלא היה כמותו".
ממשיכים לקראת חוק הגיוס
על רקע הסערה, נמשכים גם המהלכים הפוליטיים בכנסת: חבר הכנסת בועז ביסמוט, יו"ר ועדת החוץ והביטחון החדש, מתכנן לקדם את חוק הגיוס עוד לפני תום הפגרה – למרות התנגדותם הנחרצת של הסיעות החרדיות. בדיונים שערך מאז כניסתו לתפקיד עם חברי הכנסת אורי מקלב ויעקב אשר (יהדות התורה) וינון אזולאי (ש"ס), הבהירו השלושה כי לא יסכימו לשום נוסח שיכלול זיהוי ביומטרי יומי לבחורי ישיבה, כפי שהציע היו"ר הקודם יולי אדלשטיין.
בעוד הוויכוח בכנסת מחריף, גם בלשכת היועצת המשפטית לממשלה לא שותקים. בתצהיר חריף שהוגש אתמול לבג"ץ, כתבה גלי בהרב-מיארה כי "אין די בסמכויות הצבא לשם מילוי שורותיו", והדגישה את הצורך "בהרחבת צעדי האכיפה האישיים ושלילת הטבות ממשתמטים" – תחומים שנמצאים באחריות הממשלה ולא קודמו עד כה.