בספארי לא לוקחים סיכונים: אלו הצעדים שננקטים כדי לשמור על חיות הבר

מנטה ובבט, שתי הדובות הסוריות האחרונות בארץ, מקבלות מקלחות צינור ומים קפואים כדי להילחם בחום הכבד. הצוות פעול במסירות כדי להנעים את זמנן – אבל בטבע, תת-המין הזה הולך ונעלם

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/08/25 19:16 יא באב התשפה

בספארי לא לוקחים סיכונים: אלו הצעדים שננקטים כדי לשמור על חיות הבר
דוב סורי, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

הימים הלוהטים של אוגוסט לא פוסחים גם על הדובים בספארי. במרכז החי בו שוהות מנטה ובבט – שתי דובות חומות סוריות, מהשרידים האחרונים של מין שכמעט נכחד – עושים הכל כדי להקל עליהן. קרח במים, בריכות, ממטרות, צינורות השקיה, ואפילו העשרות קפואות – הכל כדי לייצר להן קצת רוגע בתוך גלי החום שמכים גם בחיות הבר.

הדובים האחרונים שנשארו

בהודעה שנמסרה היום (ג') מטעם דוברות הספארי בנושא צוין שפעם אותם הדובים הסתובבו בארץ ישראל - לצד נמרים, אריות ויענים, הם היו חלק בלתי נפרד מהנוף. היום נעלמו הדובים לגמרי מהטבע המקומי, וגם מחוץ לישראל מצבם בכי רע. בטורקיה, בקווקז, בעיראק ובאיראן עוד אפשר למצוא בודדים מהם – אבל מספרם הולך וקטן, והעתיד שלהם בטבע לוט בערפל.

https://youtube.com/watch/zNyNvH-TbEQ

ובתוך כל זה – בבט, אחת משתי הדובות, פשוט חיה את הרגע. למרות שהיא נהנית מבריכה גדולה בחצר הדובים, המטפלים שלה מספרים ששום דבר לא משתווה לשעת המקלחת בצינור. מבחינתה, זה הרגע הכי טוב ביום. צינור, טיפת צל, ורוח קלה – וזהו. ככה היא מתמודדת עם חום יולי-אוגוסט.