לראשונה: ההטבה הכלכלית למילואימניקים תהפוך לקבועה

הטבה קבועה ללוחמי המילואים: הממשלה אישרה מתווה חדש שיעניק אלפי שקלים בשנה למי שמבצעים שירות ממושך. בניגוד למתווה המקורי – גם מי שלא גויסו בצו 8 ייכנסו לרשימה

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/08/25 18:45 י באב התשפה

לראשונה: ההטבה הכלכלית למילואימניקים תהפוך לקבועה
מילואימניקים, צילום: David Cohen,Flash90

הממשלה אישרה היום (ב') מהלך שאמור לסייע לאלו שעשו שירות מילואים משמעותי, במסגרתו יוענקו הטבות מס ללוחמים על בסיס מספר ימי השירות בפועל, עד לתקרה של 4 נקודות זיכוי במס הכנסה. המשמעות: הטבות בגובה של עד כ-1,000 ש"ח בשנה לכל מי ששירת שירות פעיל של 30 ימים ומעלה.

לראשונה - כהוראת קבע

ההטבה, שגובשה ביוזמת ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ ושר האוצר בצלאל סמוטריץ', נועדה להפוך את שירות המילואים לא רק לערכי – אלא גם מתגמל. לראשונה, המהלך ייקבע כהוראת קבע ולא כהוראת שעה, ויחול גם על לוחמים שלא גויסו בצו שמונה - בניגוד למתווה המקורי.

וכך זה ייראה: חצי נקודת זיכוי על 30 ימי שירות, שלושת רבעי נקודה על 40 ימים, נקודה שלמה על 50 – וכל חמישה ימים נוספים יקנו עוד רבע נקודה. עם זאת, בהודעה שפורסמה הודגש כי המקסימום יגיע עד לארבע נקודות בשנה.

ראש הממשלה נתניהו התייחס למהלך ואמר: "אנחנו מביאים היום הטבות נוספות למילואימניקים, שמגיע להם באמת כל מה שניתן לתת". שר האוצר סמוטריץ' הסביר את המהלך: "מי שתורם יותר – צריך גם לקבל יותר. זו מדיניות ציונית ומוסרית".