מצנעה לישראל: אחת היהודיות האחרונות בתימן עלתה לארץ

לאחר שעזבה את תימן לפני כחודש, בדרה יוסף, מאחרונות יהודי תימן, עלתה לישראל. זאת לאחר שבעלה, יחיא, נפטר לפני כשנה והותיר אותה לבדה. עיתונאי מקומי דיווח כי השניים אהבו את תימן ולא רצו לעזוב: "אהבו את המולדת וחיו בה בזמנים יפים ומרים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/07/25 09:59 ה באב התשפה

מצנעה לישראל: אחת היהודיות האחרונות בתימן עלתה לארץ
עלייה של יהודות תימן, צילום: Moshe Shai,FLASH 90

בדרה יוסף, מאחרונות הקהילה היהודית בתימן, עזבה את המדינה ועלתה לישראל. יוסף עזבה בעקבות לחצים ממשפחתה, שביקשה ממנה לעזוב את תימן לאחר פטירת בעלה יחיא לפני כשנה, וכן בשל מצבה הבריאותי. לפני כחודש הצליחה לצאת מתימן לאתיופיה, ומשם המשיכה לישראל – כך מסר גורם תימני לכאן חדשות.

בדרה יוסף הייתה אחת היהודיות האחרונות בתימן

הדיווח על עזיבתה את תימן, פורסם לפני כחודש על ידי עיתונאי מקומי מצנעא, איבראהים אל-מושכי, שכתב שמות בעלה ומחלות, גרמו ליוסף לעזוב את תימן לאחר שנים בו בני הזוג, סירבו לעלות לישראל. העיתונאי מסר כי: "בדרה ובעלה היו מיהודי תימן שאהבו את המולדת וחיו בה בזמנים יפים ומרים".

עלייה של יהודיי תימן בעבר

עלייה של יהודי תימן בעבר צילום: Roni Schutzer,FLASH 90

לזוג לא היו ילדים, ולפי אל-מושיכי, הבדידות ומצבה הרפואי של יוסף גרמו לה "להיכנע לפיתוי", כלשונו, ולעזוב את המדינה. דרכי יציאתה מתימן אינן ברורות, אך ככל הנראה גורם מקומי סייע לה לצאת לאתיופיה, שם התאחדה עם בני משפחתה.