בשידור חי: צה"ל השתלט על המשט העוין וגנז את התקווה של עזה | צפו

לוחמי חיל הים, השתלטו על הספינה "חנדלה" שיצאה מאיטליה לכיוון רצועת עזה כשעליה פעילים פרו-פלסטינים ששמו להם מטרה "לשבור את המצור" על הרצועה, מוקדם יותר דיווחו המשט כי חיל הים הישראלי מתקרב אליהם והם נערכים להשתלטות

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/07/25 21:26 א באב התשפה | עודכן בתאריך 26/07/25 23:58

בשידור חי: צה"ל השתלט על המשט העוין וגנז את התקווה של עזה | צפו
תיעוד האימון, צילום: דובר צה"ל

צה"ל השתלט הלילה (שבת) על המשט "חנדלה" שעשתה את דרכה לרצועת עזה מאיטליה עם קבוצת פרו-פלסטיניים, במטרה "לשבור את המצור" שישראל מטילה על הרצועה, מוקדם יותר המשט הוציאה קריאת מצוקה לקראת אפשרות להשתלטות ישראלית על המשט. המשתתפים דיווחו כי ספינות חיל הים וכטב"ם מתקרבות אליהם, ושהם נערכים לכך.

רק לפני כחודש חיל הים ושייטת 13, השתלטו על משט נוסף שהגיע על היאכטה "מדלן" שעל סיפונה הפליגו פעילים אנטי-ישראלים ובהם פעילת האקלים השוודית, גרטה טונברג, בניסיון "לשבור את המצור ולהכניס סיוע הומניטרי" לעזה. לוחמי שייטת 13 השתלטו עליה בלב ים, והובילו אותה לנמל אשדוד, ועצרו את המשתתפים.

יקבלו כיבוד גם הפעם?

גרטה, לאחר השתלטות כוחות צה"ל על הסירה |

גרטה, לאחר השתלטות כוחות צה"ל על הסירה | , צילום: משרד החוץ

כזכור, פעילי המשט "מדלן" צפו בכפייה בהקרנת סרט הזוועות של שבעה באוקטובר. ישראל כ"ץ אמר לאחר מכן כי "גרטה וחבריה למשט הוכנסו לחדר עם הגעתם להקרנת סרט הזוועות של טבח 7 באוקטובר שהוצג בפניהם - וכאשר ראו במה מדובר סירבו להמשיך לראות". עוד אמר כ"ץ כי "אנשי המשט האנטישמים עוצמים עיניים מול האמת, מוכיחים שוב שהם מעדיפים את הרוצחים על פני הנרצחים וממשיכים להתעלם ממעשי הזוועה שביצע חמאס בנשים, מבוגרים וילדים יהודים וישראלים".