הרמטכ"ל הגיע היום (ד') לסיור בזרוע היבשה, מלווה במפקד הזרוע אלוף נדב לוטן ובקצינים בכירים נוספים. במהלך הביקור, נפרשה בפניו סקירה מקיפה שהתמקדה בבניין הכוח הקרקעי של צה"ל, תוך התעמקות בכשירות ובמוכנות במישורי כוח האדם, האמל"ח והמקצועות המבצעיים. בהמשך הביקור עבר הרמטכ"ל בין עמדות שהציגו טכנולוגיות לחימה חדשות שהוטמעו בצבא במהלך החודשים האחרונים.
לא הייתה מלחמה כזאת
בדבריו הדגיש הרמטכ"ל את היקפה חסר התקדים של הלחימה הנוכחית: "לא הייתה מלחמה כזאת בתולדות צה"ל - אנחנו פועלים בטהרן, צנעא, ביירות, סוריה, ג'נין, ובמרכז הכובד העיקרי - רצועת עזה. בחלק מהזמן אנו פועלים במקביל במספר זירות. אנחנו בצומת דרכים משמעותית מאוד שתשפיע על המשך המערכה".
הרמטכ"ל עמד על מקומה המרכזי של זרוע היבשה בתמרון הקרקעי, והבהיר כי מדובר ביכולת מכרעת ברמה האסטרטגית: "זרוע היבשה היא זרוע התמרון, אי אפשר בלעדיה וכושר הפעולה היבשתי הינו יכולת הכרעתית אסטרטגית מול אויבינו במעגל הראשון". הוא הוסיף כי בתוכנית הרב-שנתית הקרובה יינתן דגש להעצמת כוחה של היבשה, בין היתר באמצעות חיזוק צוותי הקרב והרחבת היכולות הטכנולוגיות: "נחזק יכולות רובוטיקה, שישתלבו כחלק מצוותי הקרב, הפעלה מרחוק ושיפור אחיזת שטח, זיהוי אויב וסגירת מעגלים מהירה".