בתוך עשרה ימים בלבד: אירוע אובדנות רביעי בצה"ל, לוחם במצב אנוש

לוחם צנחנים בהכשרה ניסה לשים קץ לחייו בעת שירה בעצמו בבסיס ההכשרות החטיבתי של הצנחנים בדרום הארץ. בעקבות האירוע נפתחה חקירה של המשטרה הצבאית החוקרת

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/07/25 22:17 יט בתמוז התשפה

בתוך עשרה ימים בלבד: אירוע אובדנות רביעי בצה"ל, לוחם במצב אנוש
פינוי פצוע צה"ל, ארכיון, צילום: David Cohen,Flash90

אירוע אובדנות רביעי בתוך עשרה ימים: לוחם צנחנים בהכשרה ניסה לשים היום (ג') קץ לחייו בעת שירה בעצמו בבסיס הכשרות חטיבתי של הצנחנים בדרום הארץ. הלוחם נפצע באורח אנוש וופונה לטיפול רפואי בבית החולים. בעקבות האירוע נפתחה חקירה של מצ"ח ועם סיומה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית.

שנת 2024 שברה שיא של עשור במספר החיילים המתאבדים

כזכור, כבר בתחילת השנה בצה"ל זיהו עלייה במקרי האובדנות ביחס לשנים קודמות: בזמן שבשנת 2023 שוייכו 17 אירועים למקרי אובדנות, בשנת 2024 המספר של מקרים המתחוקרים כאירועי אובדנות עומד על 21. זהו המספר הגבוה ביותר מזה 13 שנה.

בצבא מדגישים כי הם פועלים במגוון דרכים על מנת לצמצם את מקרי האובדנות והדיכאון הפוגעים בחיילים, בייחוד על רקע המלחמה והעלייה במצוקות הנפשיות: "על מנת למנוע מקרי אובדנות, נפתח קו סיוע לבריאות הנפש הזמין 24/7 והוגדל מספר קציני בריאות הנפש וזמינותם. כמו כן, מתבצעות הכנות, עיבודים וסגירות משימה כחלק מכל פעילות מבצעית, כדי לבנות חוסן מנטלי בקרב הלוחמים והלוחמות. הוקמה מרפאה ייעודית למשרתים בסדיר, והורחב המענה לטיפול בתגובות קרב למשוחררים ומשרתי קבע".