שבוע לאחר אחד האסונות הקשים בלחימה ברצועת עזה, מודיעים היום (ד') דובר צה"ל והשב"כ על חיסולם של מצעב יאסר עבדאללה גלבאן ועבד אללטיף מוסא חגאג ברבח – שני מחבלי חמאס שהיו מעורבים באופן ישיר בהריגת שבעה מלוחמי צה"ל בקרב הקשה בחאן יונס ב-24 ביוני.
מודיעין איכותי שהביא לסגירת חשבון
החיסול בוצע ביום חמישי האחרון במרחב חאן יונס, באמצעות תקיפת כלי טיס של חיל האוויר, בהכוונת שב"כ וכוחות חטיבה 188. לפי הודעת צה"ל, מדובר בפעולה ממוקדת שנשענה על מודיעין איכותי, והיוותה סגירת חשבון עם מי שפגעו באופן כה קשה בלב לוחמי ההנדסה הקרבית.
שבעת החללים שנפלו בעזה צילום: Shutterstock, דובר צה"ל
כזכור, ביום שלישי לפני שבוע הצליח מחבל חמאס להצמיד מטען חבלה לפומ"ה – נגמ"ש ייעודי של חיל ההנדסה – בשעה שהכוח פעל בשטח חאן יונס. הפיצוץ גרם לנגמ"ש לעלות באש בעוד לוחמים לכודים בתוכו. רק לאחר חילוץ ממושך, בתום דקות ארוכות ומורטות עצבים, נאלצו כוחות ההצלה לקבוע את מותם של כל שבעת יושביו.
את הנגמ"ש השרוף נאלצו לגרור אל תוך שטח ישראל כדי להשלים את פעולת הכיבוי. בצה"ל ובשב"כ הבהירו היום: "נמשיך לפעול בעוצמה ובנחישות כנגד כל ארגוני הטרור ברצועה. לא נאפשר למחבלים לפעול ללא תגמול. דמם של לוחמינו לא יהיה הפקר".