יאיר מעיין, ראש עיריית ערד, עורר סערה ציבורית כאשר הודיע בשבת כי בכוונתו לאסור את הפצת עיתון "הארץ" בעירו. את הדברים כתב בתגובה לפרסום בעיתון, שטען לכאורה כי קיימת הוראה לירות באזרחים חפים מפשע כדי למנוע מהם גישה לאזורי חלוקת סיוע. יש לציין כי מבחינה חוקית, לראש עירייה אין כל סמכות לאכוף איסור מסוג זה.
"ממציאים עלילת דם שקרית נגד חיילי צה"ל"
מעיין תקף בחריפות את העיתון בפוסט ברשתות החברתיות, וכתב: "שוב 'עיתון' דיבת הארץ בשירות המחבלים". לדבריו, פרסומים מהסוג הזה מספקים "חומר אנטישמי לכל העולם בעלילות שקר", לאחר שבעבר תיאר העיתון את אנשי חמאס כ"לוחמי חופש". הוא הוסיף: "רצחו תינוקות, אנסו נערות וירו בהן, רצחו נשים וזקנים. עכשיו ממציאים עלילת דם שקרית נגד חיילי צה"ל".
בהמשך דבריו, ראש העיר רמז לעונש שיבוא על כותבי העיתון, והזכיר את עשרת המרגלים מספר "במדבר", שלדבריו "הוציאו דיבת הארץ רעה על ארץ ישראל". הוא סיים את דבריו בברכה מעוררת מחלוקת: "מהשמיים ישלמו להם כגמולם". לדבריו, הוא אינו מתכוון להסתפק במחאה בלבד: "אנחנו נאסור את הכנסת העיתון שמסייע למחבלים לעיר ערד".
הפסד של מיליונים
ברקע הדברים, נמשך המאבק המשפטי סביב החלטת הממשלה להטיל חרם על עיתון "הארץ", שהובילה לפי דיווחים להפסדים של מיליוני שקלים. ארגון העיתונאים ועובדי העיתון עתרו לבג"ץ נגד המהלך, בטענה לפגיעה בחופש העיתונות, והעתירה צפויה להידון בתקופה הקרובה.