במהלך פעילות מבצעית אתמול (ג') באזור ח'אן יונס, שבעה לוחמים מגדוד הנדסה קרבית 605 נהרגו, בהם קצין ושישה חיילים. שמותיהם של שישה מהלוחמים הותרו לפרסום: סגן מתן שי ישינובסקי ז"ל, סמ"ר רונאל בן-משה ז"ל, סמ"ר ניב רדיע ז"ל, סמל רונן שפירו ז"ל, סמל שחר מנואב ז"ל, סמל מעיין ברוך פרלשטיין ז"ל וסמ"ר אלון דוידוב ז"ל. הלוחמים היו חלק מפעולה מבצעית בח'אן יונס במסגרת חטיבת השריון 188, שם הם פעלו במאמץ לכבוש את השטח, לפגוע במטרות טרור של חמאס ולחשוף פירים תת-קרקעיים.
שישה חללים נפלו ברצועת עזה, צילום: דובר צה"ל
האש כובתה רק בישראל
על פי הכתב הצבאי דורון קדוש, בשעות הערב קיבלו כוחות צה"ל דיווח על פומ"ה - נגמ"ש של חיל ההנדסה - שעליו הותקף במטען. לדברי גורמים צבאיים, מחבל התקרב לנגמ"ש והצמיד אליו מטען שהפך אותו לכדור אש. כוחות כיבוי צבאיים הוקפצו למקום ופתחו במאמצי כיבוי, כולל שימוש בדחפור מסוג D-9 שופך חול על הנגמ"ש, אך כל מאמצי הכיבוי כשלו.
לאחר כישלון מאמצי הכיבוי, הוחלט לגרור את הנגמ"ש לשטח ישראל, שם המשיכו בניסיון לכבות את השריפה. במהלך הגרירה, הנגמ"ש הועבר לציר צלאח א-דין בח'אן יונס ומשם אל מחוץ לרצועה, כאשר שבעת הלוחמים היו עדיין בתוכו. למרות מאמצי חילוץ שהוקפצו למקום, כולל מסוקים, לא ניתן היה לחלץ את הלוחמים חיים. כל שבעת הלוחמים נהרגו.
המאמצים לזיהוי החללים נמשכו שעות רבות. לאחר סיום הזיהוי, נמסרו הודעות למשפחותיהם של הלוחמים. האירוע הקשה מהווה אובדן כבד לצה"ל ולמשפחותיהם של החללים, ששילמו את המחיר הכבד בזמן שירותם בהגנה על מדינת ישראל. האירוע הקשה מהווה תזכורת נוספת לקורבנות ולגבורת הלוחמים בשדה הקרב, שממשיכים להילחם ונפגעים בדרכם לבצע את משימותיהם המבצעיות.