צה"ל חושף: הפלנו עשרות כלי טיס בטכנולוגיה חדשה שטרם פורסמה

צה"ל סיכל עשרות ניסיונות חדירה של כטב"מים איראניים במהלך מבצע "עם כלביא", באמצעות טכנולוגיות לוחמה אלקטרונית מתקדמות, כדי להבטיח את שמי ישראל ולהגן על אזרחי המדינה ונכסיה האסטרטגיים

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/06/25 16:49 כז בסיון התשפה

צה"ל חושף: הפלנו עשרות כלי טיס בטכנולוגיה חדשה שטרם פורסמה
מטוס קרב של חיל האוויר, אילוסטרציה, צילום: פלאש 90. עופר צידון

מתחילת מבצע "עם כלביא", גדוד 5114 של אגף התקשוב וההגנה בסייבר מבצע פעילויות הגנה מתקדם באמצעות טכנולוגיות ספקטרום, אשר מסייעות במניעת חדירת כלי טיס בלתי מאוישים ששוגרו מאיראן לעבר ישראל. כוחות גדוד 5114 הצליחו להפסיק עשרות ניסיונות חדירה במהלך הימים האחרונים בעזרת מערכות לוחמה אלקטרונית מתקדמות.

סיכלנו עשרות ניסיונות חדירה כאלה

סגן-אלוף ב' מפקד הגדוד, ציין את חשיבות השכבת הגנה הנוספת שמספקים הלוחמים והלוחמות של הגדוד: "סיכלנו באמצעות מערכות לוחמה אלקטרונית מתקדמות עשרות ניסיונות חדירה כאלה. הכטב"מים מגיעים משטח איראן לשטח המדינה ואנחנו מסייעים לסכל אותם כל העת". הוא הדגיש כי כל סיכול נוסף של כלי טיס כזה מסייע בהגנה על אזרחי ישראל, תושביה, ונכסיה האסטרטגיים.

ההגנה על שמי ישראל מהווה חלק מרכזי במאמץ המלחמתי של צה"ל, וצה"ל ואגף התקשוב וההגנה בסייבר ימשיכו לפעול בשטח הספקטרום כדי להבטיח את ביטחון המדינה. "נמשיך לפעול בכל עת על מנת להגן על אזרחי המדינה", הוסיף סגן-אלוף ב'.