ארגוני המילואים תוקפים: יריקה בפרצופם המאובק של משרתי צה"ל

הצעת החוק לפיזור הכנסת נדחתה לאחר שש"ס ודגל התורה התנגדו. קואליציית המשרתים מבהירה: "לא נתמוך במתווה שמחמיץ הזדמנות לשינוי היסטורי. לא נסכים למתווה שפוגע בחוסן הלאומי ובמשרתים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/06/25 08:51 טז בסיון התשפה

ארגוני המילואים תוקפים: יריקה בפרצופם המאובק של משרתי צה"ל
חיילי מילואים | אילוסטרציה, צילום: Michael Giladi,Flash90

הצעת החוק לפיזור הכנסת לא עברה הלילה (ה') את ההצבעה בקריאה הטרומית. קודם להצבעה הודיעו ש"ס ודגל התורה כי יתנגדו לה, לאחר שיו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין, הכריז כי "הגענו להסכמות על העקרונות עליהם תתבסס הצעת חוק הגיוס". למרות הקו הברור שהציגה יהדות התורה, שניים מחבריה - הח"כים רוט וטסלר - בחרו להצביע בעד פיזור הכנסת.

'מחמיץ את ההזדמנות לשינוי היסטורי'

קואליציית ארגוני המשרתים מיהרה להגיב לדיווחים שנפוצו במהלך הלילה. בהודעה מטעמה נכתב: "אנחנו מכחישים את הפרסום לפיו אנחנו תומכים במתווה. לא נתמוך במתווה שמחמיץ את ההזדמנות לשינוי היסטורי למען בטחון מדינת ישראל". עוד הוסיפו: "לא נתמוך במתווה שלא יקל על המשרתים באופן מיידי - כל מתווה כזה הוא מתווה רע".

נציגי הקואליציה ציינו כי במהלך הלילה שהו נציגי ארגוני המילואים ובני משפחותיהם בכנסת, במטרה לייצג את עמדות מאות אלפי המשרתים. לדבריהם, יצאו הודעות שקריות בשמם ולפיהן הם תומכים במתווה שהושג.

'לא נסכים למתווה שפוגע בחוסן הלאומי'

בהודעתם הדגישו: "פרסמנו את העקרונות למתווה אפקטיבי ומשמעותי השבוע, שהם תנאי הכרחי למתווה גיוס אמיתי ואנו דבקים בעקרונות אלה. ממה שאנו לומדים בינתיים, מתווה הפשרה שהוצג אינו עומד, וזאת בלשון המעטה, בעקרונות אלה". והבהירו: "קואליציית המשרתים תתמוך או תתנגד למתווה לאחר שתלמד את כל פרטיו. לא נסכים למתווה שפוגע בחוסן הלאומי, בבטחון מדינת ישראל ובנו המשרתים בטווח המיידי ובטווח הארוך".

בנוסף, פורום "שותפות לשירות" תקף בחריפות את פרטי ההסכם המתגבש: "הממשלה בחרה הלילה: קודם הכסא והרווחה לחרדים, ורק אחר כך ביטחון המדינה והציבור המשרת. ההסכמות שהתקבלו בין יו"ר ועדת חוץ וביטחון לפוליטיקאים החרדיים הן יריקה בפרצופם המאובק של משרתי צה"ל בסדיר ובמילואים. אנחנו לא נכנע למסמך העקרונות העלוב שהוסכם הלילה. כציבור שמוסר את נפשו כבר כמעט שנתיים, נמשיך לעשות כל מה שניתן כדי להבטיח הרחבה משמעותית של השורות הלוחמות ואת עתידה של מדינת ישראל".