נחשף: המתווה שגרם לחרדים לרצות לפטר את אדלשטיין

המתווה קורא ליישום מיידי של חוק שירות הביטחון ולסנקציות על מי שלא יתגייס. לצה"ל מוצע להקים מסגרות ייחודיות לחרדים. במפלגות החרדיות שוקלים לעכב את ההכרעה בשל המצב הביטחוני

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/06/25 08:54 יד בסיון התשפה

נחשף: המתווה שגרם לחרדים לרצות לפטר את אדלשטיין
ח"כ אדלשטיין,, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

הבוקר (ג') הוצג לראשונה המתווה החדש לגיוס שהתגבש ביוזמת ארגוני המילואים בשיתוף יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין. המסמך, שכותרתו "חוק גיוס לכולם", קובע שלא תתאפשר חקיקה או תקנות שייצרו פטור מגיוס עבור קבוצות מסוימות. המתווה קורא ליישום מיידי של חוק שירות הביטחון הקיים — כלומר, שליחת צווי גיוס והפעלת סנקציות שיימשכו לכל אורך תקופת החקיקה, , כך פורסם בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.

"בכל מחזור תישמר הקצאה"

עוד מוצע כי צה"ל ייערך להכללת החרדים במערך השירות באמצעות יצירת מסגרות מותאמות, שיאפשרו לשמור על ערך לימוד התורה. לפי המסמך, "בכל מחזור תישמר הקצאה של 3% מכלל מחזור הגיוס הארצי לתלמידים חכמים שיוכרו כ'עילוי' על ידי צה"ל, על פי מבחנים שיהיו פתוחים לכלל".

סוגיית הסנקציות, שכבר עוררה חיכוכים בין היועצים המשפטיים למפלגות החרדיות, מקבלת מקום מרכזי במתווה. בו נכתב כי כל מי שלא יעמוד בדרישות הגיוס יישא בתוצאות. "מי שלא יתגייס, יחולו עליו סנקציות", נכתב במסמך.

בקרב המפלגות החרדיות מעריכים כי ייתכן והעיסוק הציבורי והפוליטי בחוק יידחה מעט בשל סדר היום המדיני-ביטחוני. לדברי גורמים במפלגות החרדיות, הרבנים המובילים את אגודת ישראל ודגל התורה שוקלים לדרוש מידע נוסף מבכירים בממשלה לפני שיקבלו החלטה סופית בסוגיה.

גורמים בשלוש הסיעות החרדיות — ש"ס, אגודת ישראל ודגל התורה — מצביעים על הזירה האיראנית כעל גורם משמעותי בימים אלה. הם הזכירו את השיחות המתקיימות בין ארצות הברית לאיראן ואת הדיווחים על מעורבות שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, בשיח עם פוליטיקאים חרדים. אותם גורמים טוענים כי האמריקנים מעבירים מסרים שלפיהם "יציבות הממשלה חשובה להתמודדות עם הסוגיה האיראנית".