בצל המשבר הקואליציוני עם המפלגות החרדיות, במהלך ישיבת הממשלה שהתקיימה היום (א') ונגעה בין היתר בפיטורים אפשריים של היועצת המשפטית לממשלה, עימות התפתח בין השרים. הראשון היה השר ברקת שתקף את ההתנהלות של השר סמוטריץ', אחריו גם השר אליהו תקף את שר האוצר. הדברים פורסמו הערב ב"כאן חדשות".
"נמאס לי מההתנהלות הזאת של האוצר שעוקף את המשרדים"
"נמאס לי מההתנהלות הזאת של האוצר שעוקף את המשרדים. אם הוא רוצה לנהל הכול לבד שייקח גם את הסמכות וגם את האחריות", תקף ברקת. סמוטריץ' לא נשאר חייב, והשיב: "ניר, מה אתה מקשקש? תן לי הישג אחד שלך מתחילת הממשלה. ההישג היחיד שלך הוא לתקוף את האוצר!". השר אליהו הוסיף גם הוא: "משרדי הממשלה נאנקים תחת התנהלות האוצר שבתרגילים מכוערים תוקעים פרויקטים".
העימות התרחש במהלך ישיבת הממשלה השבועית שעסקה בשלל נושאים, בין היתר: פיטורים אפשריים של היועצת המשפטית לממשלה, קידום קו טיסות בין ישראל לארגנטינה בעקבות ביקורו הקרב ובא של הנשיא הדרום אמריקני בישראל שאמור להתקיים בשבוע הבא. העימות, מגיע ברקע המשבר הקואליציוני החריף הנוכחי שהגיע בעקבות סוגיית גיוס החרדים ומאיים על יציבות הממשלה.