מהומות קשות פרצו בלב פריז במהלך הלילה (א'), לאחר הניצחון ההיסטורי של פריז סן-ז'רמן בליגת האלופות. על פי נתוני המשטרה המקומית, עשרות אוהדים נפצעו וכ-300 איש נעצרו בעקבות עימותים אלימים שהתפרצו סמוך לשדרות שאנז אליזה ולאצטדיון פארק דה פרנס, שם התכנסו קרוב ל־50 אלף אוהדים כדי לצפות במשחק הגמר שהוקרן על מסכים גדולים.
נזק רחב היקף
במהלך הלילה נרשמו מראות של כאוס בבירה הצרפתית: זיקוקים הוצתו, אוטובוסים ניזוקו, רכבים הוצתו והרחובות הפכו לזירה של התפרעויות. הרקע למהומות – הזכייה של פ.ס.ז’ בתואר ליגת האלופות בפעם הראשונה בתולדותיה, לאחר ניצחון מוחץ 5:0 על אינטר מילאן באצטדיון האולימפי של מינכן.
לרגל ההישג, מגדל אייפל הואר בצבעי כחול ואדום, סמליה של הקבוצה. נשיא צרפת עמנואל מקרון, המזוהה דווקא כאוהד של אולימפיק מרסיי, בירך ברשת החברתית X וכתב: "יום מפואר עבור פ.ס.ז'! בראבו, כולנו גאים. פריז, בירת אירופה הערב".