בשיחה שהתקיימה אתמול (ה׳) בין משפחות חטופים לרה"מ נתניהו הודה ראש הממשלה כי אחת משתי הסיבות המרכזיות להישארות חמאס בשלטון היא הרווחים הכספיים של הארגון מבזיזת משאיות מהסיוע ההומניטרי ומכירת הסחורה לאחר מכן, כך על פי עדות שהגיעה ל"חדשות כיפה" מקורבת אחד החטופים שנכחה בפגישה. בשיחתם התייחס נתניהו למודל החדש של חלוקת הסיוע באמצעות החברה האמריקאית, ותאר כיצד כיום החמאס עומד בכניסה לאותם מוקדי חלוקת סיוע ורואה כיצד הסיוע מחולק ישירות לאזרחים.
סיוע הומניטרי,, צילום: Flash90,Flash90
יודע משהו אחר
על כך, הושב לנתניהו בפגישה כי עדיין ישנן כניסת משאיות סיוע נוספות לרצועה, וכי גם במרכזי החלוקה נצפתה בזיזת סיוע ונסיגת כוחות אמריקאיים. על כך, סרב נתניהו להשיב בישירות, וענה כי הוא "יודע משהו אחר".
בלי פרטים חדשים, רק לסמן וי
נציגי משפחות חטופים היו בעת האחרונה בביקור גם בארצות הברית לפגישות עם גורמים אמריקאיים, מהם שמעו כי ארה"ב פועלת במרץ להגעה לעסקת שחרור החטופים, ומהם קיבלו אופטימיות, זאת בניגוד לפגישה עם נתניהו, על כך, מוסרת ל"חדשות כיפה" קרובת אחד החטופים שנכחה בפגישה: "לא היה שום דבר חדש. לא נתן פרטים, ובעצמי לא הבנתי מה המטרה. לדעתי נפגש רק כדי לסמן וי שנפגש עם משפחות"