גם הבוקר: מפגינים חסמו שיירת סיוע הומניטרי המיועד לעזה

פעילי "צו 9" ו"מילואימניקים דור הניצחון" חסמו שיירת סיוע שיצאה מנמל אשדוד בדרכה לעזה, במחאה על העברת ציוד שנאסף ממכולות אונר"א. "נעצור בגופנו את הזוועה הזו", אמרו

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/05/25 09:35 כט באייר התשפה | עודכן בתאריך 27/05/25 10:46

גם הבוקר: מפגינים חסמו שיירת סיוע הומניטרי המיועד לעזה
פעילים חוסמים את שיירת הסיוע, צילום: צו 9

ביציאה מנמל אשדוד הבוקר (ג') התעכבה שיירת סיוע הומניטרי שיועדה לרצועת עזה, לאחר שעשרות פעילים חסמו את דרכן של המשאיות. את המחאה הובילו חברי תנועת "צו 9" ופעילי ארגון "מילואימניקים דור הניצחון", שמחו על שינוע ציוד מתוך מכולות השייכות לסוכנות אונר"א.

"נעצור בגופנו את הזוועה הזו"

לטענת המפגינים, מדובר בסיוע שיגיע לידי חמאס: "מעבר משאיות הסיוע לחמאס הוא פשע... נעצור בגופנו את הזוועה הזו" מסרה יו"ר צו 9, רעות בן חיים. הפעילים הדגישו כי מבחינתם מדובר בחרפה מוסרית חמורה והבהירו כי לא יאפשרו העברת ציוד נוסף.

במקביל, נרשמה תנועה של פעילים נוספים שעשו דרכם למעבר כרם שלום, במטרה להרחיב את המחאה גם לנקודת המעבר העיקרית לרצועה. בארגונים המוחים מסרו כי בכוונתם להמשיך ולחסום משאיות בכל דרך, כל עוד ימשיכו לדבריהם "להזרים ציוד לאויב".