הרכבת הקלה מגיעה לעיר חדשה: תחבר ישירות למרכז גוש דן

התחנה החדשה באור יהודה צפויה להפוך לשער תחבורתי חשוב שיחבר את תושבי העיר למרכז גוש דן ולקווי מטרו נוספים, במסגרת קידום פרויקט המטרו שמוביל משרד התחבורה בגוש דן

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/05/25 11:51 כז באייר התשפה | עודכן בתאריך 25/05/25 12:37

הרכבת הקלה מגיעה לעיר חדשה: תחבר ישירות למרכז גוש דן
הרכבת הקלה בתל אביב, צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

העבודות להקמת תחנת המטרו יגאל אלון, חלק מקו M3, יצאו לדרך לאחר אישור הוועדה הארצית לתכנון ובנייה. התחנה, שתמוקם ברחוב יגאל אלון בין כביש 461 לרחוב ההגנה, צפויה לשפר את הנגישות של תושבי העיר אור יהודה למרכז גוש דן ולמוקדי תעסוקה, בריאות ותרבות. העבודות הראשוניות יכללו העתקת תשתיות תת-קרקעיות, חפירת מוביל תשתיות באורך של כ-200 מטרים וסלילת כביש זמני, ויימשכו כ-19 חודשים.

מדובר בבשורה של ממש לפריפריה של המרכז

שרת התחבורה מירי רגב: "אנחנו ממשיכים לחבר את ישראל - בפריפריה, במרכז ובכל מקום, במסגרת זו אנו מקדמים בכל העוצמה את פרויקט המטרו של גוש דן על כל חלקיו. התחנה החדשה שתקום באור יהודה תחבר את התושבים ישירות למרכז גוש דן ולמוקדי תעסוקה, בריאות ותרבות, תוך חיבוריות וקישוריות לקווי תחבורה ציבורית נוספים לכל רחבי המטרופולין. מדובר בבשורה של ממש לפריפריה של המרכז".