נתניהו שוחח עם טראמפ: "הסכימו על הצורך שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני"

על רקע הפיגוע הקשה בשגרירות ישראל בוושינגטון, שוחחו ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא דונלד טראמפ, שגינה בחריפות את הרצח והביע תמיכה מלאה ביעדי ישראל בעזה – בהם שחרור החטופים וחיסול שלטון חמאס – תוך הסכמה משותפת להבטיח שאיראן לא תחזיק בנשק גרעיני

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/05/25 19:46 כד באייר התשפה | עודכן בתאריך 22/05/25 19:52

נתניהו שוחח עם טראמפ: "הסכימו על הצורך שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני"
נתניהו וטראמפ | , צילום: Liri Agami,Flash90

לשכת ראש הממשלה הוציאה היום (ה') הודעה כי נתניהו שוחח לפני זמן קצר עם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. השניים שוחחו על רקע הפיגוע הרצחני שקרה בשעות הבוקר (שעון ישראל) בשגרירות ישראל בוושינגטון.

הביע תמיכה בכל היעדים של ישראל

"הנשיא האמריקני הביע צער עמוק על הרצח המזעזע בוושינגטון של שני עובדי השגרירות הישראלית, ירון לישינסקי ושרה מילגרים, זכרם לברכה. ראש הממשלה הודה לנשיא טראמפ על המאמצים שהוא ואנשי ממשלו עושים נגד גילויי האנטישמיות בארצות-הברית" נכתב בהודעה.

עוד השניים שוחחו על מצב המלחמה בעזה. "הנשיא טראמפ הביע תמיכה ביעדים שהציב ראש הממשלה נתניהו לשחרר את כל חטופינו, להביא לחיסול החמאס, ולקדם את תכנית טראמפ" נכתב. בנוסף, הסכימו השניים על הצורך להבטיח שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני.