בלבנון דיווחו היום (ה') על סדרת תקיפות אינטנסיבית שביצע צה"ל בדרום לבנון. לפי הפרטים שפורסמו, חיל האוויר הישראלי ביצע כ-20 תקיפות, שעל פי גורמים ביטחוניים בישראל כוונו ליעד מרכזי, אך לא פירט מעבר לכך.
אירוע נוסף בשבוע האחרון
אירוע נוסף שזכה להד תקשורתי התרחש כשבוע וחצי קודם לכן, אז תקף צה"ל מחסן אמצעי לחימה של חיזבאללה ברובע הדאחיה שבביירות. קודם לפעולה האווירית, דובר צה"ל בערבית הוציא הודעת התרעה לתושבי הרובע, בקריאה לעזוב את האזור. בתיעודים מהשטח נראו עמודי עשן מתמרים מתוך אחד המבנים שנפגעו בתקיפה.
לאחר התקיפה בביירות, נמסרה הודעה מדובר צה"ל: "תקפנו באמצעות מטוסי קרב במרחב הדאחיה שבביירות והשמדנו תשתית שבה אוחסנו טילים מדויקים של ארגון הטרור חיזבאללה. אחסון טילים בתשתית זו מהווה הפרה בוטה של ההבנות בין ישראל ללבנון ואיום כלפי מדינת ישראל ואזרחיה". עוד הוסיף: "ארגון הטרור חיזבאללה אחסן טילים במבנה בלב האוכלוסייה האזרחית. זו דוגמה נוספת לשימוש הציני של ארגון הטרור חיזבאללה באזרחי לבנון כמגן אנושי. צה"ל ימשיך לפעול על מנת להסיר כל איום על מדינת ישראל".