הבוקר (א') דובר צה"ל הציר לפרסום כי סרן נועם רביד וסמ"ר יהלי שרור נפלו בקרב בדרום רצועת עזה במהלך השבת האחרונה. באותה תקרית נפצעו עוד שני חיילים. עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, ראתה את הפרסום והגיבה בכאב.
אי אפשר להחזיר אותם בהסכם
"קמתי הבוקר עם מועקה על החזה" כתבה בחשבון ה-X שלה. "שני חיילים שלנו נפלו בעזה ואני רוצה לבקש סליחה. סליחה מהאמהות שהצטרפו למעגל השכול הלילה. סליחה על שאיבדו את הילדים שלהן, על עולמות שהתנפצו. הלב מתמלא בכאב ובתחושת אשמה כי אף חייל לא צריך להישרט ובטח שלא למות כדי להחזיר את החטופים שלנו. כי אפשר להחזיר אותם בהסכם ולמנוע את המוות הזה".
"כל חייל וכל לוחם שקיבלו שוב צו 8 ונשלחים לקרב" הוסיפה, "וכל אמא שמחבקת את הבן שלה רגע לפני, דעו שזו לא הדרך לחלץ חטופים, הלחץ הצבאי יביא לרצח הבן שלי. אתם נתתם הכל בשנה וחצי האחרונות בשביל להשיב את הבן שלי הביתה, אני יודעת כמה אחוות הלוחמים חשובה לכם, הלחימה כתף אל כתף, אתם צבא העם אבל אני מבקשת מכם לחשוב על ההורים, הילדים והרעיות שלכם".
"אנחנו במלחמת הישרדות פוליטית שדגל שחור מתנוסס מעליה, אנא חישבו מאילו טעמים קוראים לכם למילואים ומה ההשלכות של העצמת הלחץ הצבאי. לא אוכל לשאת את נפילתכם - לא כאמא לחטוף ולא כאזרחית המדינה" סיכמה.