"בוקר פחות טוב לרוב הציבור החרדי - הכל נרשם, עם ישראל זוכר"

ביום שבו מאות מלש"בים חרדים התגייסו לצה"ל ונכנסו מתחת לאלונקה לצד אזרחי ישראל המשרתים, אלפים אחרים המשיכו לסרב לתת יד בעומס ההולך וגובר על הלוחמים וח"כ קינלי טור-פז תקף את הציבור החרדי: "בוקר קצת פחות טוב לרוב הציבור החרדי"

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/04/25 10:35 ל בניסן התשפה

"בוקר פחות טוב לרוב הציבור החרדי - הכל נרשם, עם ישראל זוכר"
הפגנה מול הבקו"ם, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

מאות חרדים ייכנסו היום (ב') לשערי הבקו"ם ויתחיילו לצבא ההגנה לישראל במה שמכנים הגיוס החרדי הגדול אי פעם. ולמרות הסימנים על העלייה הקלה בנתוני הגיוס, זה עדיין טיפה בים אל מול מה שצה"ל צריך כדי למלא את הסד"כ אל מול המשימות הרבות. ח"כ משה קינלי טור-פז, מיש עתיד לא נותר אדיש לזה ובירך את הקבוצות החסידיות ששלחו לראשונה מתגייסים: "בוקר טוב לחסידות קרלין סטולין ולחסידות בעלז שמגייסות היום קבוצת חסידים לשירות צבאי מלא".

הגיוס היום - טיפה בים לאור המציאות המורכבת

אך חבר הכנסת הסרוג הדגיש שהרוב הגדול של החרדים עדיין מתעלמים מהצורך להיכנס מתחת לאלונקה: "בוקר קצת פחות טוב לרוב הציבור החרדי שביום בו מתגייסים חרדים לצה"ל משאיר את בניו בבית ולא שולח אותם להיות חלק מהמלחמה וההגנה על ישראל. הכל נרשם. עם ישראל זוכר". גם תא"ל שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כח האדם בצה"ל, הדגיש שזה התחלה מבורכת אך לא מספיק: "מעריכים שיגיעו מאות מתגייסים, עשינו את ההתאמות הנדרשות, מדובר בגיוס גדול - אבל לא מספיק".

הפלג הירושלמי צפוי להפגין מול לשכות הגיוס

לצד הגיוס, הפלגים הקיצוניים בחברה החרדית אף קיימו הפגנות מול לשכות הגיוס השונות במחאה על גיוס החרדים לצה"ל. באיגרת ששלח מג"ד נצח יהודה סא"ל ליאור דופט לחיילים החדשים נכתב: "כשאנו זוכרים את תלמידי רבי עקיבא שלא נהגו כבוד זה בזה אתם מהווים דוגמה לאחדות ולנכונות לפעול למען הכלל מתוך אהבת ישראל".