מיד בצאת יום השואה שצויין היום (ה') הכריזה השרה מירי רגב על ארבעה משיאי משואה חדשים שיקחו חלק בטקס יום העצמאות הקרוב: אשת לוחם המילואים - ענבר בן סימון, ד"ר אלי דוד - חוקר מוביל בתחום ה-AI, ירין בנימינוב (ארטיפקס) - דיג'יי ושורד נובה ועמרי כספי - כדורסלן שעסק בהסברה מתחילת המלחמה.
ענבר בן סימון
ענבר תשיא את המשואה לצד בעלה, רז בן סימון, לוחם מילואים בחטיבת אלכסנדרוני, שנפצע בחודש יוני האחרון בזמן לחימה במסדרון נצרים. זמן קצר לאחר מכן, בחר רז לחזור להילחם לצד חבריו ומילא מאז חודשים ארוכים בשירות.
"הבחירה בענבר מייצגת את הכרת התודה, שאומה שלמה רוחשת לנשות אנשי המילואים, שמתעסקות כבר למעלה משנה וחצי בשמירה, על שגרת החיים במשפחה ובבית בעת, שהמילואימניקים נמצאים בחזית. נשות המילואימניקים הם העורף התומך והמגבה, המאפשר למשרתי המילואים לעמוד בהצלחה במשימת הקודש, המוטלת עליהם. מאחורי כל מילואימניק עומדת אישה, שלא רק מחזיקה את הבית, היא מחזיקה מדינה שלמה על הכתפיים. ענבר היקרה, אני מצדיעה לך ולכל נשות המילואימניקים" נמסר מהשרה רגב על בחירתה.
ד"ר אלי דוד
ד"ר אלי דוד עוסק במחקר וביישום של בינה מלאכותית במשך שני העשורים האחרונים. הוא היה שותף להקמת מספר חברות הייטק, בהן: Deep Instinct, המשתמשת ב-AI לזיהוי מדויק של איומי סייבר בזמן אמת, מכל מקור ועל גבי כל מכשיר, Marpai Health, המפתחת שירותי בריאות מבוססי בינה מלאכותית; ו-DeepCube, שהתמקדה בהאצת יישומי בינה מלאכותית.
"בעת שבה נמשכה המתקפה הבוטה על זכותה של ישראל להגן על אזרחיה, אנשים אמיצים, כמו ד"ר אלי דוד, שתחום עיסוקם הרגיל אינו ההסברה הישראלית, ניצבים בבטחה ובהצלחה בחזית. זה לא מקרי, שחשבונו של אלי נחשב לאחד ממאה החשבונות המשפיעים ברשת החברתית מתחומי ההיי טק. זהו תוצר של מאבק עקבי ושיטתי למען האמת והצדק. אלי מינף את ידענותו ואת חשבון הX הפופולרי שלו כדי לספר ללא פחד את הסיפור הישראלי ואני גאה על כך, שההסברה הישראלית זכתה בשחקן חיזוק כמוהו, חוקר בעל שם בתחומי הבינה המלאכותית" מסרה השרה רגב על הבחירה.
ירין בנימינוב
ירין בנימינוב הידוע כארטיפקס, היה הדיג'יי, שניגן את הטראק האחרון בפסטיבל הנובה בשבעה באוקטובר. ארטיפקס מייצג את הקהילה הגדולה בארץ ובעולם של שוחרי המסיבות. הוא שרד את המתקפה הנוראית בשבעה באוקטובר ומאז הוא לא מפסיק להנחיל את המוסיקה של שבט הנובה, שאיבד רבים מחבריו ומחברותיו במתקפת הטרור הנוראית בשבעה באוקטובר. מהנקודה שבה נעצר טראק המוסיקה האחרון במסיבה בשבעה באוקטובר, ירין ממשיך ואינו עוצר ומאמין בכוחה של המוסיקה לרפא את הנפש ולאחד בין אנשים וקהילות.
"ארטיפקס הוא האיש, שניגן את הטראק האחרון לפני שמוזיקת החיים נקטעה במסיבת הנובה בשבעה באוקטובר. מאז הוא ממשיך לייצר רגעים מופלאים של תקומה ומוכיח, שהמוזיקה והשמחה אכן יכולות לרפא את הנפש. הבחירה בו מייצגת את עולמם המוסיקלי של קהילות המסיבות, שהמונים בארץ ובעולם משתייכים אליהם. בנוסף, הבחירה בארטיפקס מבטאת את המחויבות שלנו, שלא לעצור את מנגינת חיינו ולהמשיך לעשות הכל כדי לייצר נחמה ותקווה גם בתוך הדרך המורכבת שאנחנו צועדים בה. למוסיקה ולריקוד הכוח לחבר בין אנשים, לאחד בין קהילות, לרפא ולחזק את הרוח" מסרה השרה רגב.
עמרי כספי
עמרי כספי עשה היסטוריה עם הפיכתו לשחקן הישראלי הראשון שהגיע לNBA. הוא שיחק בליגה הטובה בעולם למעלה מעשור ומאז מהווה מודל להשראה ולחיקוי. מאז השבעה באוקטובר התגייס עומרי למאמץ ההסברתי של מדינת ישראל תוך שהוא משקיע משאבים רבים ומשתמש בקשריו הענפים בזירה הבינלאומית.
".עמרי כספי שבר את תקרת הזכוכית כשהפך לישראלי הראשון בNBA. עמרי העניק השראה לדור שלם והוכיח שעם שילוב של כישרון, אמונה ואמביציה, אפשר לכבוש גם פסגות, שפעם היו נראות דמיוניות. אני גאה על כך, שעמרי ידליק בטקס את המשואה שבמרכזה גשר לעולם - משואה שמחברת בין אנשים, שהפכו לגשר בין ישראל לעולם ובין העם היהודי בכל קצוות תבל. עמרי התגייס למאמץ ההסברתי של ישראל מאז השבעה באוקטובר תוך שהוא נעזר במוניטין המצויין שלו כדי להביא לידי ביטוי את פניה הצודקות של ישראל".
הארבעה האלו מצטרפים לרשימה של 29 משיאי משואה שכבר נבחרו. ממשלת ישראל אישרה את המלצת השרה רגב כי טקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-77 למדינת ישראל יעמוד השנה בסימן "גשרים של תקווה".