12 משואות, 36 אנשים וילד בן 10: כל משיאי המשואות ביום העצאות

לרגל יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, שרת התחבורה מירי רגב, הממונה גם על הטקסים הממלכתיים, פרסמה את שמותיהם של משיאי המשואות לשנה זו, בטקס שיתקיים בסימן: "גשרים של תקווה" - אלה 36 האנשים שישיאו שואה

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/04/25 23:04 כג בניסן התשפה

12 משואות, 36 אנשים וילד בן 10: כל משיאי המשואות ביום העצאות
טקס המשואות, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

שרת התחבורה מירי רגב שגם אחראית על הטקסים הממלכתיים, פרסמה במהלך היום (ב'), את רוב שמות משיאי המשואות שישתתפו בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל בשבוע הבא. בטקס שעומד השנה בסימן "גשרים של תקווה", ישיאו משואה בין היתר שורדי השבי אמילי דמארי ואלי שרעבי. על בחירתו של שרעבי, שאיבד את אשתו ושתי בנותיו בטבח שמחת תורה אמרה רגב: "אלי הוא גיבור ישראלי שנכנס לליבה של המדינה כולה".

אמילי דמארי לפני הניתוח

אמילי דמארי לפני הניתוח, צילום: Pomi Ofir Tal

נשמעה ביקורת על כמות משיאי המשואות - 36

גם המשפחות השכולות הרבות יקבלו נציגות בטקס היוקרתי, והם ייוצגו על ידי אורן סמדג'ה, מאמן נבחרת ישראל בג'ודו ואביו של עומר ז"ל שנפל בקרב בעזה בקיץ האחרון. גם הרב שמואל סלוטקי, סא"ל במיל' ששכל את שני בניו בשבעה באוקטובר ישיא משואה. בקרב נציגי צה"ל ישיאו משואה סא"ל פאיז פארס, בן העדה הדרוזית שהשתתף בין היתר בקרבות ה-7.10, וסא"ל (מיל') חגית אלון אלחרר, שפרצה את הדרך לנשים בתפקידים לוגיסטיים ביחידות השדה.

בקרב אנשי התרבות נבחרו הזמרת זהבה בן, והזמר מיכה שטרית. גם נציגים בולטים מהתפוצות הוזמנו להדליק משואה ובהם איש התקשורת היהודי אמריקני, בן שפירו, ועו"ד נטשה האוסדורף הבריטית, שתי קולות בולטים שנלחמו במגמות האנטי ישראליות בעולם. גם הכוכב הישראלי של ה-NBA דני אבדיה ישיא משואה.

השנה ישיאו משואה בלנקה גוט בת ה-92 ובן קרסו בן ה-10

בקרב אנשים שתרמו לחברה בעקבות מלחמת חרבות ברזל נמצא את בלנקה גוט, בת ה-92, שי גרואכר, אורלי רובינזון, צי'קי אלגניאן, בת 84 וילידת טהרן, ובן קרסו בן ה-10 שעסק בהסברה ישראלית. גם רחל אדרי מאופקים תשיא משואה, ובנוסף ידליקו חוקרת ומרצה בנושא יהדות ארצות ערב והאסלאם, לבנה זמיר, רנ"ג (במיל') איציק אקרש, רחלי טדסה-מלקאי, חיים טייב וריקי סטון.