בסיום ביקורו המדיני בהונגריה שנגמר היום (א') התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לשורת נושאים שעלו בפגישותיו עם ראשי השלטון בבודפשט. לדבריו, הישג מדיני משמעותי הושג עם פרישתה של הונגריה מהליך ההצטרפות לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. בנוסף, דובר על העמקת שיתופי פעולה ביטחוניים, בעיקר בתחום ייצור אמצעי לחימה. נתניהו הוסיף: "כמובן דיברנו על החטוף ההונגרי ועל נושאים חשובים אחרים למדינת ישראל".
עמרי מירן צילום: מטה משפחות החטופים
קוראים לו עמרי מירן
דבריו של ראש הממשלה עוררו זעם בקרב חברי קיבוץ נחל עוז, שם מתגוררת משפחתו של עמרי מירן, שנחטף באוקטובר האחרון מעיני אשתו ושתי בנותיו הקטנות. בקיבוץ תקפו את ההתנסחות של נתניהו, שלא הזכיר את שמו של עמרי בפירוש: "ל'חטוף ההונגרי' יש שם, קוראים לו עמרי מירן. יש לו גם אישה בשם לישי מירן לביא ושתי בנות - רוני, בת 3.5 ועלמא, שחגגה שבוע שעבר יום הולדת שנתיים. סתם שתכיר, לפני שאתה מצייץ 'החטוף ההונגרי' כבדרך אגב, כאילו שלהחזיר אותו לא אמור להיות הדבר העיקרי שבו אתה מתעסק".
"ראש הממשלה, ברצועת עזה מוחזקים שני חטופים הונגרים, אילן וייס ז"ל ובעלי, עמרי מירן" אמרה לישי מירן לביא, אשתו של עמרי מירן. "ראש הממשלה, ברצועת עזה מוחזקים שני חטופים הונגרים, אילן וייס ז"ל ובעלי, עמרי מירן.עמרי יציין את יום הולדתו ה-48 בשבי ביום שישי הקרוב. בנותינו, רוני ועלמא, מחכות לשובו כבר 548 ימים. אני מקווה שלא שכחת את שמו, ושלא שכחת שהוא ועוד 58 חטופים מחכים שתחזיר אותם הביתה".
הזכיר את שמו פעמים רבות
לאחר הסערה, הוציאה לשכת ראש הממשלה הודעה כי: "ראש הממשלה שוחח כעת ממטוס "כנף ציון" עם לישי מירן, אשתו של החטוף עמרי מירן. ראש הממשלה עדכן את לישי כי הזכיר את שמו של עמרי פעמים רבות במהלך ביקורו בבודפשט - כולל בהצהרה המשותפת עם ראש ממשלת הונגריה, בפגישותיו הפרטיות עם ראש ממשלת הונגריה ועם נשיא הונגריה, ובפגישות נוספות שערך על מנת לפעול להשבת החטופים".
"כן ביקש מראש ממשלת הונגריה את מעורבותו בהשבת החטוף אילן שלמה וייס ז"ל לקבר ישראל. ראש הממשלה הוסיף כי ימשיך לפעול ללא לאות להשבת כל חטופינו, החיים והחללים כאחד, תוך העלאת הנושא לתודעה העולמית בכל ביקור מדיני" הוסיף.