לשכת ראש הממשלה הגיבה היום (א') על השעייתו של ראש המחלקה היהודית בשב"כ בעקבות הקלטותיו שבהן הודה על עצירת מתיישבים ללא ראיות ולאחר ההודעה כי ראש השב"כ "הנחה לקיים בירור מעמיק וייסודי של הדברים". אנשיו של נתניהו הודיעו כי הלשכה דוחה את הודעתו של רונן בר.
"ראש השב"כ מאשר בהגדרה כל מעצר של יהודי"
"ראש השב"כ שהודח בממשלה מתפקידו, מנוע מבדיקת האירוע החמור של ראש החטיבה היהודית שהוקלט פועל בניגוד לחוק - מפני שהוא מעורב בו". כך טענה לשכת ראש הממשלה בפתח ההודעה החריפה. "ראש השב"כ הוא זה שמאשר בהגדרה כל מעצר של יהודי, וגם בהקלטות נאמר שהמעצרים - שלגביהם מפקד הימ"ר חושש שאין ראיות - הם בטיפול לשכת ראש השב"כ ישירות", הוסיפו וטענו.
עוד המשיכו ותקפו: "אחרי שהאשים באופן שקרי בהודעתו לבג"ץ שראש הממשלה מפעיל את סמכויות הארגון נגד אזרחים, לרונן בר יש אינטרס שלא יסתבר שההיפך הוא הנכון". לבסוף, הלשכה הודיעה כי "ראש השב"כ החדש שימונה הוא זה שיטפל בבעיה החמורה שהתגלתה".