דיווח: במהלך ביקור נתניהו - הונגריה עשתה צעד דרמטי

בהצהרה דרמטית, הודיע ראש הסגל של ראש ממשלת הונגריה על פרישת המדינה מבית הדין הפלילי הבינלאומי, בצעד המגיע זמן קצר לאחר נחיתת ראש הממשלה נתניהו בבודפשט. המהלך מתרחש בצל לחצים בינלאומיים על הונגריה לפעול בהתאם לצו המעצר שהוציא בית הדין בהאג

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/04/25 11:20 ה בניסן התשפה | עודכן בתאריך 03/04/25 11:31

דיווח: במהלך ביקור נתניהו - הונגריה עשתה צעד דרמטי
בית הדין הבינלאומי בהאג, צילום: shutterstock

לפי דיווחים דרמטיים מהונגריה, ראש הסגל של ראש הממשלה ההונגרי הודיע הבוקר (ה') כי הונגריה פורשת מבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג.הדיווח הזה פורסם לאחר נחיתת ראש הממשלה נתניהו בבודפשט. כזכור, בית הדין הוציא בחודש נובמבר צו מעצר נגד ראש הממשלה ונגד שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, בחשד לפשעי מלחמה.

לחצים כבדים על הונגריה ומדינות נוספות

כבר אז, הונגריה הודיעה כי לא תכבד את הצו. בימים האחרונים הופעלו על ראש הממשלה אורבן לחצים מצד ארגונים פרו פלסטיניים על מנת שיפעל בהתאם לצו ויעצור את ראש הממשלה נתניהו. בנוסף, מספר מדינות פנו לבית הדין בהאג על מנת שילחץ על מדינות בנתיב הטיסה של נתניהו, כדי שימנעו ממנו לטוס מעליהן.

נתניהו צפוי להיפגש היום (ה') עם אורבן לפגישה מורחבת אשר תדון ביחסים בין שתי המדינות. לפני הפגישה צפויים השניים לתת הצהרה משותפת ובסוף היום צפויים השניים לאכול ארוחת ערב משותפת יחד עם נשותיהן. בני הזוג נתניהו יישארו בהונגריה לאחר הפגישה, עד ליום ראשון בשעות הבוקר.