לפני הדיון בבג"ץ: נתניהו החליט - אלי שרביט הוא ראש השב"כ הבא

לאחר שראיין שבעה מועמדים, ראש הממשלה נתניהו הכריז כי המועמד שבחר להוביל את השב"כ ביום שאחרי רונן בר, הוא מפקד חיל הים לשעבר, אלוף אלי שרביט. בג"ץ ידון בעתירות נגד פיטוריו של בר ביום שלישי הבא

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/03/25 07:10 ב בניסן התשפה | עודכן בתאריך 31/03/25 10:01

לפני הדיון בבג"ץ: נתניהו החליט - אלי שרביט הוא ראש השב"כ הבא
אלי שרביט, צילום: דובר צה"ל

לאחר שראיין שבעה מועמדים לתפקיד ראש השב"כ, ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט למנות את מפקד חיל הים לשעבר, האלוף במילואים אלי שרביט, לראש השב"כ הבא. ההחלטה לבחור מועמד שמגיע מחוץ לארגון באה בעקבות המחדל החמור של השב"כ ב-7 באוקטובר, ובזמן שהמתיחות בין נתניהו לראש השב"כ הנוכחי נמצאת בשיאה. כאמור, בית המשפט העליון צפוי להתכנס ולדון בעתירות הרבות שהוגשו נגד פיטוריו של ראש השב"כ, רונן בר, בשבוע הבא, ב-8 באפריל.

בהודעה על בחירתו, כתב נתניהו: "השב"כ הוא ארגון עתיר זכויות, שעבר טלטלה קשה בשבעה באוקטובר, ואני משוכנע שהאלוף שרביט הוא האדם המתאים להובלת השב"כ לדרך שתמשיך את המסורת המפוארת של הארגון".

נתניהו בחר בראש שב"כ המגיע מחוץ לארגון

האלוף אלי שרביט, שירת בצה"ל כ-36 שנים, והתגייס וצמח בשורות חיל הים, שם, הוביל את בניית כוח המגן הימי על המים הכלכליים וניהל מערכות מבצעיות מורכבות מול חמאס, חיזבאללה ואיראן. שרביט גם שירת כ-5 שנים כמפקד חיל הים לאחר שנבחר לתפקיד ב-2016. לאחר שחרורו מצה"ל מונה לנשיא חברה ביטחונית.

אלי שרביט

אלי שרביט צילום: Meir Vaknin,Flash90

אייזנקוט: "משוכנע שיקדם את הארגון ויהיה נאמן למדינת ישראל"

גם מהאופוזיציה היו מי שברכו על המינוי. חבר הכנסת והרמטכ"ל לשעבר גדי אייזנקוט שיבח את הבחירה, ואמר: "אלי הוא מנהיג ומפקד בעל עמוד שדרה מקצועי וערכי, אשר הצטיין בכל תפקידיו בצה"ל. מהיכרות רבת-שנים, אני משוכנע שיקדם את הארגון על פי ייעודו ויהיה נאמן למדינת ישראל". דווקא מהקואליציה נשמעה ביקרות על המהלך כאשר טלי גוטליב והשר עמיחי אליהו הביעו התנגדות למינוי.

לא יסמן של נתניהו - שרביט לקח חלק במחאות נגד הרפורמה המשפטית

ההכרזה על בחירתו של ראש השב"כ כבר היום הופכת את הדיון הצפוי בשבוע הבא בבג"ץ לדרמטי עוד יותר, שכן נתניהו כבר מינה מחליף לרונן בר, זאת בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, שעמדתה נדחתה על ידי בית המשפט. שרביט גם אינו נתפס כאישיות "נאמן" לנתניהו: בתקופת המחאות נגד הרפורמה המשפטית, לפני המלחמה, השתתף בהפגנות, אך לא היה קשור לתופעת הסרבנות.