עורך דינו של אלי פלדשטיין הטיל הבוקר (ד') פצצה כשטען כי "גורמים" בלשכת ראש הממשלה היו שתיווכו בינו ובין גורם שלישי שמימן את עבודתו כדובר הביטחוני של ראש הממשלה נתניהו. עורך דינו של פלדשטיין טוען שהכספים שקיבל ומקורם לכאורה מקטאר הוא פתרון זמני שמצאו אותם גורמים בלשכת ראש הממשלה כדי לשלם לו.
יונתן אוריך | , צילום: Avshalom Sassoni,Flash90
הכתבת הפוליטית דפנה ליאל שיתפה את מה שרבים שיערו וכתבה כי "גורמים - רמז ליונתן אוריך כמובן", איש אמונו של ראש הממשלה. היא הוסיפה: "באמת שאי אפשר להמציא את זה - אדם עבד כדובר הבטחוני של ראש הממשלה ומי ששילם לו בפועל זה לוביסט של קטאר".
ההכחשה של אוריך
עו"ד עמית חדד ונועה מילשטיין באי כוחו של יונתן אוריך הגיבו לאחר הפרסומים והכחישו כל קשר של אוריך לאירוע. "לאוריך אין שום מושג מי זה גיל בריגר - הוא לא שוחח איתו או פגש אותו מעולם", כתבו עורכי הדין. "אוריך הוא יועץ פרטי שאינו עובד מדינה ואינו מועסק בלשכת ראש הממשלה, וממילא הוא לא ממונה או אחראי על העסקה או ענייני כח אדם בלשכה, כך שאינו 'מסדר' עבודה או מעביר כספים לאיש".