ענת אנגרסט, אמו של החייל החטוף מתן אנגרסט שנחטף לעזה ב-7 באוקטובר, התראיינה היום (ב') לגלי צה"ל, והתבטאה בחריפות נגד אופן ההתנהלות של מדינת ישראל בנוגע למאמצי ההשבה של החיילים. "אין מחויבות למדינה להחזיר את החיילים", טענה האם, והוסיפה: "כל חייל שיוצא לקרב צריך לדעת את זה – אם חס וחלילה הוא יהיה במצב של מתן, המדינה תשאיר אותו מאחור שם. פצוע. לגסוס למוות".
אימו של החטוף מתן אנגרסט מספרת: נפגשתי עם רה"מ ולא שמעתי שהוא מחויב להחזרת מתן, אין לנו ברירה - בקרוב נפרסם חומרים שהרבה זמן שמרנו ולא רצינו להוציא >>#עושיםצהריים | @YaelDan1 pic.twitter.com/kGWu2Wdhw1
— גלצ (@GLZRadio) March 17, 2025
האם גם ציינה כי מבחינתה לא נותרה לה ברירה, וכדי לעורר את הציבור היא שוקלת לפרסם חומרים ותיעודים שהיא והמשפחה לא רצו לפרסם עד עכשיו, כדי שלטענתה "כל עם ישראל ידע שיש חייל פצוע שמדינת ישראל מפקירה אותו שם".
בשבי כבר יותר מ-500 ימים
מתן אנגרסט הוא חייל צה"ל שנחטף במהלך מתקפת ה-7 באוקטובר. באותו יום, מתן וצוותו הוצבו במוצב נחל עוז, כאשר הותקפו על ידי מחבלי חמאס. מתן נחטף מתוך הטנק כשהוא פצוע וללא הכרה. מאז החטיפה, מתן מוחזק בשבי חמאס בתנאים קשים. על פי דיווחים, הוא עבר חקירות בעינויים ומוחזק בתנאים לא אנושיים. בתחילת מרץ 2025, לאחר 518 ימים בשבי, פרסם חמאס תיעוד ואות חיים של מתן, בו הוא נראה לבוש במדי צה"ל.
ענת אנגרסט, ארכיון, צילום: פאולינה פטימר
משפחתו של מתן, כולל הוריו חגי וענת, ואחיו אופיר, פועלים ללא לאות להעלאת המודעות למצבו וללחץ על ממשלת ישראל לפעול להשבתו. עד כה הם פרסמו תיעודים מהשבי, כולל סרטונים ותמונות, בהם מתן נראה חיוור, כחוש ובמצב בריאותי מדאיג. המשפחה כבר הביעה בעבר את אכזבתה מהתנהלות המדינה בנושא, וטענה כי מתן, כלוחם שנחטף בעת שהגן על המדינה, מופקר בשבי.