דובר הליכוד תקף - השר קרעי עקץ: "נמשיך להתלונן"

דובר הליכוד, גיא לוי, שיתף ברשת X סרטון שבו שר החינוך סותר כביכול דיווח שלישי עליו בתאגיד ותקף את התקשורת. שר התקשורת, שלמה קרעי, נתקל בפוסט ועקץ את ח"כ ביטן, איתו הוא מנהל כבר תקופה עימות פומבי

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/03/25 21:58 י באדר התשפה | עודכן בתאריך 11/03/25 07:45

דובר הליכוד תקף - השר קרעי עקץ: "נמשיך להתלונן"
שר התקשורת שלמה קרעי, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

העימות הפומבי בין שר התקשורת, שלמה קרעי, ליו"ר ועדת הכלכלה, דוד ביטן, נמשך. בציוץ ברשת החברתית X, דובר הליכוד, גיא לוי, תקף דיווח של התאגיד על שר החינוך ואמר: "כנהוג בתקשורת הישראלית, הם לעולם לא יתנו לעובדות להרוס להם 'תחקיר' טוב". שר התקשורת, קרעי, שמנסה לבצע שינויים בתאגיד אך נבלם על ידי חבר מפלגתו, עקץ את הדובר ואת ח"כ ביטן ואמר: "וכנהוג בממשלת הימין, נשאיר את הסוגיה תקועה בידי ח"כ ביטן ונמשיך להתלונן".

ביטן חוסם את קרעי: "חוק הפרטת התאגיד לא יקודם בוועדה"

העקיצה של קרעי מגיע לאחר שהעימות בין השניים נהיה קולני עקב החסימה שיו"ר הוועדה ביטן מציב לקרעי בניסיונותיו לבצע שינויים בתאגיד ובשוק התקשורת. בעקבות החסימות של ביטן שר התקשורת מנסה לבצע מהלך עוקף יטן כדי להעביר את חוקיו התקועים. על החוקים שקרעי מנסה להעביר ביטן אמר: "חוק הפרטת התאגיד לא יקודם בוועדה. צריך את השידור הציבורי", גם חוק הרייטינג חסום לעת עתה.

דוד ביטן

דוד ביטן, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

המאבק ביו השניים נעשה מכוער במיוחד

המאבק ביו השניים נעשה מכוער במיוחד וקרעי תקף את חבר מפלגתו: "ביטן חושב שאנחנו בשוק או בפרלמנט שישי שלו. חוקי התקשורת יבואו לדיון ואף יעברו בעזרת ה', כי הקואליציה נחושה לקדם אותם וכי הימין שלח אותנו לשם כך. הוא מרגיש חזק כיו"ר הוועדה כשהאופוזיציה מוחאת לו כפיים. הוא שכח שהוא מהליכוד ושהוא בעצם מועל באמון של הבוחרים שלנו".