למה כולם מדברים היום על יובל אברהם?

סרט ישראלי-פלסטיני זכה באוסקר הלילה, והיוצרים התהדרו בנאום אנטי ישראלי מובהק מעל הבמה העולמית. הסרט פתוח לצפייה ישירה בישראל

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/03/25 12:47 ג באדר התשפה | עודכן בתאריך 03/03/25 12:58

למה כולם מדברים היום על יובל אברהם?
כרזת הסרט אין ארץ אחרת | , צילום: "no other land" צילום: Real_Java,Shutterstock

מה קרה

הסרט הישראלי-פלסטיני, "אין ארץ אחרת", זכה הלילה בפרס האוסקר בקטגוריית הסרט התיעודי הטוב ביותר. היוצרים הישראלים יובל אברהם ורחל שור עלו לבמה יחד עם עמיתיהם הפלסטינים באסל אל-עדרה וחמדן בלל, ובנאום אנטי ציוני מובהק דיברו על ההרס בעזה ועל הסבל של אנשיה. עוד אמר אברהם כי למרות המלחמה האחרונה, שגבתה את חייהם של אלפים, מה שחשוב הוא הכיבוש הצבאי ביהודה ושומרון: "פתרון פוליטי בלי עליונות אתנית עם זכויות לאומיות לשני העמים שלנו.

למה זה מעניין?

יוצרים ישראלים שמשתמשים בבמה עולמית כדי להכפיש את שמנו מעבר לים זה תמיד מעניין. ומכעיס מאוד.

מה צפוי לקרות עכשיו?

כנראה שלא הרבה. שר התרבות מיקי זוהר פרסם את תגובתו לאירוע, וקישר זאת לרפורמה בקולנוע אותה הוא מקדם. "חופש הביטוי הוא ערך חשוב, אך להפוך את ההשמצה של ישראל לכלי לקידום בינלאומי זו לא יצירה - זו חבלה במדינת ישראל. זו בדיוק הסיבה שהעברנו את הרפורמה בקולנוע - כדי לוודא שהמשאבים הציבוריים יופנו ליצירות שמדברות לקהל הישראלי, ולא לתעשייה שעושה קריירה מהכפשת המדינה בפסטיבלים זרים".

רגע של היסטוריה

יובל אברהם, אחד מיוצרי הסרט, הוא גם עיתונאי חוקר וכותב באתר שיחה מקומית. את שירותו הצבאי בחר להפסיק באמצע מסיבות פוליטיות ואישיות, ולאחר מכן התנדב בבתי ספר ביפו ובתל אביב.

עובדת בונוס

עלילת הסרט עוסקת בפינוי של הכפר הלא חוקי מסאפר יטא שבדרום הר חברון. פעיל פלסטיני צעיר בשם באסל עדרא מתעד את הפעילות של כוחות צה"ל באזור ובינתיים מפתח קשרי חברות עם יובל אברהם, העיתונאי הישראלי שחתום גם הוא על יצירת הסרט. אגב, ארבעת היוצרים שזכו בפרס פתחו את הסרט לצפייה בישראל.