"טעות של ההגנה": נתניהו הודיע כי יאלץ לצאת מוקדם - השופטת נזפה על הבקשה

סנגורו של ראש הממשלה נתניהו ביקש בפתח הדיון לקצר את משך העדות, בעקבות התחייבות לאופוזיציה להגיע לדיון 40 חתימות. השופטת פרידמן מחתה על העובדה שהבקשה לא הוגשה בכתב - עורך הדין ענה: "טעות של ההגנה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/03/25 11:56 ג באדר התשפה

"טעות של ההגנה": נתניהו הודיע כי יאלץ לצאת מוקדם - השופטת נזפה על הבקשה
נתניהו בבית המשפט, צילום: יונתן סינדל/פלאש90

לא הודיע לפני: כחלק משגרת יומו העמוסה של ראש הממשלה, הכוללת ישיבות ביטחוניות ופוליטיות, לנתניהו ישנן גם התחייבויות כחבר כנסת מן המניין. היום (ב'), ביום עדותו ה-14, התברר לשופטים כי נתניהו מחויב להגיע לדיון 40 חתימות בכנסת וזאת על אף שבאותו הזמן הוא אמור להמשיך בעדותו בבית המשפט. כזכור, דיון ארבעים חתימות מחייב את ראש הממשלה להגיע למשכן ולתת מענה לחברי הכנסת.

נתניהו ועורך דינו עמית חדד, היום

נתניהו ועורך דינו עמית חדד, היום, צילום: Miriam Alster,Flash90

עורך דינו של ראש הממשלה, עמית חדד, אמר בפתח הדיון כי נתניהו מבקש לסיים את הדיון בשעה 14:45 במקום בשעה 16:00, על מנת להספיק ולהגיע למליאת הכנסת. השופטת פרידמן פלדמן שאלה: "למה זה לא עלה בבקשה בכתב?", חדד ענה: "טעות של ההגנה". לבסוף התרצתה השופטת כאשר בתמורה ליום הקצר היום, יוארך בשעה יום העדות של מחר.

משלושה ימי עדות בשבוע - לשניים בלבד

לאחרונה אושר לנתניהו על ידי שופטיו לצמצם את מספר ימי התייצבותו לעדות בבית המשפט משלושה ימים לשניים בלבד, עקב התחייבויותיו כראש ממשלה. נתניהו רצה להביא את שר הביטחון ישראל כ"ץ שיסביר לשופטים על חשיבות הצמצום, אך השופטים לא התרצו וחיפשו גורם בלתי תלוי. לבסוף, הגיע ראש אמ"ן שלומי בינדר על מנת להסביר לשופטים את חשיבות ההיעדרות - והם אישרו את הצמצום.