בגלל הרמטכ"ל: בית המשפט הקשיב לנתניהו

לקראת טקס חילופי הרמטכ"ל שייערך השבוע, ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש מבית המשפט לא להעיד באותו היום, על מנת שיוכל להשתתף באירוע. שופטיו קיבלו את בקשתו, ואישרו לו להעיד בימים שני ושלישי

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/03/25 11:45 ב באדר התשפה

בגלל הרמטכ"ל: בית המשפט הקשיב לנתניהו
הרמטכ"ל הרצי לוי, צילום: דובר צה"ל

שופטי נתניהו קיבלו הבוקר (א') את בקשתו להעיד השבוע בימים שני ושלישי, ולא ברביעי - בגלל טקס חילופי הרמטכ"ל. ביום רביעי הקרוב, לבקשת ההגנה, ולמרות התנגדות הפרקליטות, ברביעי תעיד רפ"ק רינת סבן, שחקרה את פילבר.

"מתבקש בית המשפט לקבוע כי עדותו תישמע בימים ב' ו-ג'"

בבקשת נתניהו נכתב: "ביום רביעי הקרוב עתיד להתקיים טקס חילופי רמטכ"ל והענקת דרגות בנוכחותו של ראש הממשלה. בנסיבות אלה וכדי לא לבטל מועד לשמיעת עדותו של ראש הממשלה, מתבקש בית המשפט לקבוע כי עדותו של ראש הממשלה תישמע בימים ב' ו-ג'".

הפרקליטות הגיבה לבקשתו של ראש הממשלה וציינה כי שמיעת חלק מעדי ההגנה המוצעים במקביל לעדותו של נתניהו, בנושאים המשיקים לעדותו ושעליהם טרם העיד, עשויה להשפיע על עדותו ולפגוע באותנטיות גרסתו.