בזמן שראש האופוזיציה, יאיר לפיד, הציג היום (ג') בוושינגטון תוכנית חלופית ל"יום שאחרי" בעזה, הכוללת מעורבות מצרית משמעותית, מגיעה תגובה מצרית צוננת שמטילה ספק רב בהיתכנותה. שעות ספורות לאחר חשיפת התוכנית של לפיד, מקורות מצריים מסרו לערוץ הטלוויזיה הסעודי "אל-חדת'" כי קהיר דוחה כל הצעה לניהול רצועת עזה.
מצרים: "עזה תנוהל על ידי הפלסטינים"
במסגרת תוכניתו של לפיד, מצרים אמורה לקבל אחריות על ניהול רצועת עזה למשך 15 שנים, ובתמורה יכוסה חובה החיצוני על ידי הקהילה הבינלאומית ובעלות בריתה האזוריות, בסכום של 155 מיליארד דולר. לפיד טען כי במהלך תקופה זו, עזה תשוקם וייווצרו התנאים לממשל עצמי, כאשר מצרים תהיה השחקן המרכזי ותפקח על השיקום, מה שיחזק עוד יותר את כלכלתה. "מצרים שלטה בעזה בעבר, הדבר נעשה בתמיכת הליגה הערבית, בהבנה שמדובר במצב זמני", אמר לפיד.
נשיא מצרים, א-סיסי | , צילום: 360b,Shutterstock
אולם, התגובה המצרית שפורסמה בערוץ "אל-חדת'" מצביעה על פער משמעותי בין התוכניות של לפיד לבין עמדתה של מצרים. "קהיר דוחה כל הצעה לניהול רצועת עזה", נמסר מפי המקורות המצריים. "עזה תנוהל על ידי הפלסטינים ובתיאום איתם. קהיר דבקה בבנייה מחדש של עזה ללא עקירה".